2022, december 1.
3.2 C
Budapest
-12.8 C
Moszkva

Törökország nem fogadja el az USA részvétnyilvánítását az isztambuli robbantás miatt

Törökország elutasította az Egyesült Államok részvétnyilvánítását az isztambuli Istiklal utcai terrortámadás után – közölte Szulejmán Soylu belügyminiszter.

“Tudjuk, hogy hol koordinálták a támadást. Megkaptuk a nekünk célzott üzenetet, és tudjuk, hogy mi az üzenet. Nem fogadjuk el az amerikai nagykövetség részvétnyilvánítását. Nem vagyunk árulók senkivel szemben, de nem tűrjük tovább ezeket az árulásokat. Az Istiklal utca a mi gyermekünk. Ha nem kaptuk volna el a támadót, ma már Görögországba menekült volna” – idézte a minisztert a CNN Türk.

Karin Jean-Pierre, a Fehér Ház szóvivője korábban azt mondta, hogy az Egyesült Államok elítéli az Isztambulban történt erőszakos cselekményt, és részvétét fejezte ki az áldozatok családjainak.

Előző nap robbanás történt Isztambul központjában, az Istiklal sétálóutcán. Recep Tayyip Erdogan elnök közölte, hogy hat ember meghalt. Fuat Oktay török alelnök később 81 sérültről számolt be. Három orosz is volt köztük.

Egy nőt már letartóztattak:

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Több település felszabadításáról számolt be az orosz katonai szóvivő

Települések felszabadításáról számolt be a donyecki régióból szerdán az orosz hadvezetés, valamint a helyi közigazgatás két vezetője. Igor Konasenkov altábornagy, az orosz védelmi minisztérium szóvivője...

Lengyelországban ki kell fizetniük a lakhatás díját az ukrán menekülteknek

Az Oroszországgal fennálló konfliktus miatt Lengyelországba menekült ukránoknak jövőre fizetniük kell a lakhatásukért és az élelmezésükért - jelentette be a varsói kormány. A lengyel hatóságok...

Ursula elismerte, hogy már több mint 100 ezer ukrán katona halt meg

Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke videóüzenetében bejelentette, hogy az ellenségeskedések kitörése óta több mint 100 000 ukrán katona halt meg. Frissítés: Ursula...