2022, november 27.
5.2 C
Budapest
-6.1 C
Moszkva

Lavrov videón cáfolta a nyugati híreket, amely szerint kórházba került Balin

Amerikai és brit (az angolszászok) címlapon hozták, hogy Lavrov kórházban van. Zaharova közölt videót Lavrovról, amint a holnapi G20 csúcsra készül.

Szergej Lavrov külügyminiszter cáfolta azokat a híreket, amelyek szerint kórházba került Balin, ahova a G20 csúcstalálkozó miatt érkezett. A miniszterrel készült videót a minisztérium szóvivője, Marija Zaharova tette közzé a Telegramon.

“Nos, az elnökünkről már tíz éve írják, hogy beteg. Ez egy olyan játék, amely nem új a politikában” – emlékeztetett az orosz diplomácia vezetője.

A miniszter azt tanácsolta a nyugati újságíróknak, akik hamis híreket közölnek a kórházi kezeléséről, hogy legyenek őszintébbek, és gyakrabban írják meg az igazságot.

Megjegyezte azt is, hogy az amerikai és az uniós sajtó csak egy nézőpontot közvetít, és figyelmen kívül hagyja az orosz álláspontot.

Lavrov elmondta, hogy a holnapi G20-csúcstalálkozóra készül. A miniszter elmondása szerint több beszédet is tervez, emellett a G20-ak képviselői zárónyilatkozatot fogadnak majd el.

“Olvassuk a híreket itt Indonéziában Szergej Viktorovicsról, és nem hiszünk a szemünknek: kiderült, hogy kórházba került” – tette hozzá Zaharova.

A G20-ak csúcstalálkozójára november 15-16-án kerül sor az indonéziai Bali szigetén.

Lavrov vezeti majd az orosz küldöttséget. Az eseményen Moszkva képviselői konkrét kezdeményezéseket terveznek az élelmiszer- és energiaellátás terén, beleértve a Törökországgal való gázipari együttműködés fokozását, valamint nagy mennyiségű gabona és műtrágya szállítását.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

- Hirdetés -spot_img

UKRÁN VÁLSÁG

Orbán: szükség van egy szuverén Ukrajnára

Orbán Viktor miniszterelnök, a Kereszténydemokrata Internacionálé (CDI) alelnöke szombaton videókonferencia keretében részt vett a jobboldali világszervezet Panamavárosban zajló vezetőségi ülésén - tájékoztatta az MTI-t...

Putyin: hamarabb kellett volna újraegyesülni a Donbasszal

A Donbassz újraegyesítésének Oroszországgal már korábban meg kellett volna történnie - jelentette ki Vlagyimir Putyin elnök a különleges katonai műveletben részt vevő katonák édesanyjaival...

Videó: üres polcok és pánikfelvásárlás Kijevben

Az ukrán főváros lakói aktívan vásárolják fel az élelmiszereket, a kenyérpolcok üresek - közölte a Strana.ua ukrán online lap a Telegram-csatornáján. "A helyiek videókat tesznek...