2023, február 7.
-0.9 C
Budapest
-6.1 C
Moszkva

Törökország fél éven belül kiléphet a NATO-ból egy török politikus szerint

Törökország öt-hat hónapon belül kiléphet a NATO-ból az Ankara elleni provokatív lépések közepette – mondta szerdán Ethem Sancak, a Haza Pártja (ANAP) frakcióvezető-helyettese.

“A fejlemények ilyen lépésekre késztetnek bennünket. A NATO provokációival kényszerít minket erre. Arra törekednek, hogy szembeállítsanak minket a szomszédunkkal. Törökország öt-hat hónapon belül kilép a NATO-ból. Megpróbáltak minket a közel-keleti kereszttűzbe vonni. Végül Svédországban és Hollandiában a Korán elleni kampányokat lehet látni” – idézte őt az Aydinlik című lap.

Sancak utalt a közelmúltban végzett közvélemény-kutatásokra, amelyek szerint a török lakosság legalább 80 százaléka úgy véli, hogy “az Egyesült Államok az az ország, amely a legellenségesebb és legpusztítóbb politikát folytatja” az országgal szemben.

“A török nép az utóbbi időben szimpátiát mutat Oroszország és Vlagyimir Putyin orosz elnök iránt” – zárta a politikus.

Közben január 19-én a török Haza Pártja bejelentette, hogy országos kampányt indít, amelyben a köztársaság vezetését az észak-atlanti szövetségből való kilépésre szólítja fel.

Korábban az Amerika-ellenes párt többször felszólította Ankarát, hogy zárja be a török területen lévő amerikai katonai bázisokat, vonja vissza az F-16-osok vásárlási szerződését és lépjen ki a NATO-ból.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

spot_img

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Videó: leégett az Ukrajnának drónokat szállító amerikai katonai gyár Lettországban

Nagy erejű tűz ütött ki az amerikai Edge Autonomy katonai drónokat gyártó vállalat üzemében a Riga melletti Marupe-ban. A hatóságok arra kérik a lakosságot, hogy...

Az ukrán erők az oldalukon harcoló lengyel zsoldosokkal végeztek Ugledarban

Jan Gagin katonai elemző, a Donyecki Népköztársaság ideiglenes vezetőjének tanácsadója hétfőn azt mondta a TASZSZ hírügynökségnek, hogy az ukrán erők lelőttek egy csoport zsoldost,...

Kadirov: az év vége előtt befejeződhet a különleges hadművelet, a Nyugat letérdel

Az ukrajnai különleges művelet az év végéig befejeződik - jelentette ki Ramzan Kadirov csecsen vezető a csecsen nemzetpolitikai, külügyi, sajtó- és tájékoztatási miniszterrel, Ahmed...