2023, december 5.
0.7 C
Budapest
-8.8 C
Moszkva

Több országban, köztük Magyarországon is engedélyezi az oroszellenes gyűlöletbeszédet a Facebook

A Meta módosította a gyűlöletbeszéddel kapcsolatos irányelveit, hogy egyes országok Facebook- és Instagram-felhasználói számára lehetővé tegye az orosz állampolgárok és az orosz katonák elleni gyűlöletbeszédet és az erőszakra történő felhívást.

Engedélyezi továbbá azokat a bejegyzéseket is, amelyek “Vlagyimir Putyin orosz elnök vagy Alekszandr Lukasenko fehérorosz elnök halálára szólítanak fel” – jelentette a Reuters a tartalommoderátoroknak küldött belső e-mailekre hivatkozva.

A változás Lettországra, Litvániára, Észtországra, Lengyelországra, Szlovákiára, Magyarországra, Romániára, Oroszországra és Ukrajnára vonatkozik.

Andy Stone, a Meta szóvivője szankciónak minősítette a közösségi média szolgáltató által hozott döntést.

“Az ukrajnai orosz invázió következtében ideiglenesen engedélyeztük a politikai véleménynyilvánítás olyan formáit, amelyek normális esetben sértik a szabályainkat, mint például az erőszakos beszéd, például a “Halál az orosz megszállókra”” – mondta Stone.

A Reuters által idézett e-mailek egyike állítólag azt tisztázta, hogy az oroszokat általában véve is megengedett lenne célba venni, “amennyiben egyértelmű, hogy a kontextus az ukrajnai orosz invázió”.

Az oroszok elleni gyűlöletbeszédre engedélyt adó szabályzat meghirdetésére akkor született döntés a Meta vezetőinél, amikor az oroszellenes diszkriminációk és támadások száma világszerte megugrottak. Calgaryban egy orosz ortodox templomot vörös festékkel fújtak össze vandálok. Vandálok megtámadták a washingtoni Russia House éttermet is, amely alig több mint egy mérföldre található a Fehér Háztól, pedig a tulajdonos valójában nem is orosz.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

WaPo: Kijev és Washington egymást hibáztatja az ellentámadás kudarcáért

Amerikai és brit tisztek segítettek megtervezni az ukrán tavaszi-nyári ellentámadást, és biztosították az összes kért járművet, de Kijev úgy döntött, hogy háromfelé osztja erőit...

Csoportos dróntámadást hiúsított meg az orosz légvédelem a Krím és az Azovi-tenger felett

Meghiúsították az ukrán erők a dróntámadásokra tett kísérletét több célpont ellen. Az orosz légvédelem 22 pilóta nélküli légi járművet lőtt le, további 13-at pedig...

Fehér Ház: az Egyesült Államok kifogyott a pénzből Ukrajna számára

A Fehér Ház sürgős felhívást intézett a törvényhozókhoz, hogy hagyjanak jóvá további támogatásokat Ukrajnának, mondván, hogy az ország "majdnem kifutott az időből", mivel az...
spot_img

Videó