2022, május 19.
21.6 C
Budapest
10 C
Moszkva
Hiredetés

Putyin támogatja az önkéntesek csatlakozását az ukrajnai hadművelethez

Támogatásáról biztosította Vlagyimir Putyin orosz elnök azt az elképzelést, hogy külföldi önkéntes harcosokat szállítsanak a háborús övezetekbe.

Az orosz biztonsági tanács pénteki ülésén Putyin rámutatott, hogy Ukrajna és nyugati támogatói különböző országokból nyíltan toboroznak zsoldosokat, “semmibe véve a nemzetközi jog minden normáját”.

“Ezért, ha azt látjuk, hogy vannak emberek, akik önkéntes alapon akarnak odautazni és segíteni a Donbasszban élő embereknek, különösen ha ezt nem pénzért tennék, nos, akkor elébük kell mennünk és segítenünk kell őket abban, hogy eljussanak a háborús övezetbe” – mondta az orosz elnök.

Szergej Sojgu védelmi miniszter megjegyezte, hogy rengetegen akarnak segíteni a Donyecki Népköztársaság (DNR) és a Luganszki Népköztársaság (LNR) különleges hadműveletében – több mint 16 ezren jelentkeztek, közülük sokan a Közel-Keletről.

A tanács jóváhagyta a Sojgu által előterjesztett javaslatot is, amely szerint az Ukrajnában lefoglalt, nyugati gyártmányú fegyvereket (kézifegyvereket, harckocsikat, páncéltörő irányított rakétákat és hordozható légvédelmi rendszereket) át kellene adni a Donyecki és Luganszki Népköztársaságok csapatainak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Kövess minket a Telegramon!

Exkluzív tartalmakért csatlakozz Telegram csatornánkra!

Ajánló

- Hirdetés -spot_img

FRISS