2023, február 4.
5.4 C
Budapest
0.3 C
Moszkva

Több mint ezer ukrán tengerészgyalogos adta meg magát Mariupolban

Több mint ezerfős ukrán tengerészgyalogos alegység mariupoli fegyverletételéről és újabb 46 katonai célpont megsemmisítéséről számoltak be a szerdán kiadott orosz hadijelentések.

A donyecki területvédelem törzse arról számolt be szerda délelőtt, hogy hogy 1009 ukrán tengerészgyalogos adta meg magát Mariupolban, az Iljics fémműnél. Igor Konasenkov vezérőrnagy, az orosz védelmi minisztérium szóvivője szerint az ukrán tengerészgyalogság 36. dandárjának 1026 katonája tette le a fegyvert. A tábornok szerint 162 tiszt és 47 nő volt közöttük.

Konasenkov azt is mondta, hogy az orosz fegyveres erők nagy pontosságú tengeri és légi indítású rakétákkal megsemmisítették két nagy ukrán fegyverraktárt Szadovij és Csudniv település közelében.

Beszámolója szerint a mirhorodi repülőtéren két ukrán Mi-24-es és két Mi-8-as helikopter pusztult el.

A vezérőrnagy elmondta, hogy a háború kezdete óta az ukrán fegyveres erők 130 repülőgépet, 103 helikoptert, 244 légvédelmi rakétarendszert, 447 drónt, 2169 harckocsit és páncélozott harcjárművet, 243 rakéta-sorozatvetőt, 931 tüzérségi löveget és aknavetőt, valamint 2076 speciális katonai járművet veszítettek.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

spot_img

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Fogolycsere: 63 orosz tért haza az ukrán ellenőrzésű területről

Összesen 63 orosz katonát, köztük az "érzékeny kategóriába" tartozó személyeket szállítottak vissza a Kijev által ellenőrzött területről Oroszországba - közölte az orosz védelmi minisztérium...

Franciaország és Olaszország MAMBA légvédelmi rakétarendszert ad Ukrajnának

Franciaország és Olaszország MAMBA légvédelmi rakétarendszert szállít tavasszal Ukrajnának, hogy segítse az orosz repülő-, rakéta- és dróntámadások elleni védelemben - közölte pénteken a francia...

Először számolt be NASAMS légvédelmi rendszer megsemmisítéséről az orosz katonai szóvivő

Az orosz erők a Donyeck környékén folytatott offenzíva során kedvezőbb állásokat foglaltak el, és először semmisítettek meg norvég NASAMS légvédelmi rendszert - jelentette ki...