2022, augusztus 8.
24.3 C
Budapest
20.2 C
Moszkva

Több mint ezer ukrán katonai létesítményt semmisítettek meg az orosz fegyveres erők

Az orosz védelmi minisztérium szóvivője, Igor Konasenkov vezérőrnagy tájékoztatása szerint már több mint ezer ukrán katonai létesítményt semmisítettek meg az orosz fegyveres erők Ukrajnában.

Az orosz fegyveres erők a különleges katonai művelet kezdete óta 1067 ukrán katonai infrastrukturális létesítményt támadtak.

Köztük: Az ukrán fegyveres erők 27 parancsnoki állása és kommunikációs központját, 38 légvédelmi rakétarendszert: Sz-300, Buk M-1 és Osza típusokat, valamint 56 db radarállomást.

Csak ma hét légvédelmi rakétarendszert, köztük egy Sz-300-as rakétarendszert semmisítettek meg Kramatorszk város közelében. Három török gyártmányú Bayraktar TB-2 pilóta nélküli légi járművet lőttek le Csernyihiv külvárosában.

A művelet során először 254 harckocsit és más páncélozott harcjárművet, 31 repülőgépet, 46 rakéta sorozatvetőt, 103 darab tüzérségi és aknavető eszközt, valamint 164 darab speciális katonai járművet semmisítettek meg.

Az orosz katonák bátorságot és hősiességet tanúsítanak a különleges katonai művelet harci feladatainak végrehajtása során.

Sajnos, bajtársaink között is voltak áldozatok és sérültek – közölte a vezérőrnagy.

De a mi veszteségeink sokszorosan elenyészőbbek, mint a megsemmisített nacionalistáké és az ukrán fegyveres erőké – mondta.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

- Hirdetés - spot_img

FRISS

UKRÁN VÁLSÁG

Az ukrán Kraken neonáci alakulat elvesztette harcképességét az orosz katonai csapások után

Az ukrán Kraken neonáci alakulat az orosz katonai csapások következtében elvesztette harcképességét - közölte az orosz védelmi minisztérium. "Az ukrán nacionalisták Harkov irányában lévő ideiglenes...

Oroszországhoz csatlakozna az egyik ukrán régió, népszavazást szerveznek

A Zaporizzsjai terület népszavazást tart arról, hogy elszakadjon-e Ukrajnától, és kérje-e az Oroszországi Föderációhoz történő csatlakozást - jelentette be hétfőn a régió közigazgatásának vezetője. Jevgenyij...

Az Amnesty International bocsánatot kért az Ukrajnát bíráló jelentéséért, de nem vonja vissza azt

Az Amnesty International nemzetközi emberi jogi csoport bocsánatot kért a megdöbbenésért, amelyet nemrégiben kiadott jelentése váltott ki, amelyben egyebek mellett azzal vádolta az ukrán...