2022, december 2.
2.6 C
Budapest
-11.6 C
Moszkva

Több mint 800 katonát és zsoldost veszítettek az ukránok az orosz légicsapások során

Az ukrán fegyveres erők több mint 800 katonát és külföldi zsoldost veszítettek el és sebesültek meg az éjszaka folyamán a felvonulási pontokra mért orosz légicsapások következtében – közölte a védelmi minisztérium szeptember 13-i jelentésében.

“A légierő nagy pontosságú csapásai a 95. légideszant támadó dandár egységeinek ideiglenes állomáshelyeit sújtották Szlavjanszk és Konsztantyinovka közelében, a 115. gépesített dandárét Artemivszk közelében, valamint az 53. gépesített dandárét Kurdjumovka közelében. Ezen kívül a 35. tengerészgyalogos dandár egységei Bereznevace közelében, az 57. motorizált gyalogos dandár Murakhovka közelében a Mikolajivi területen, a 128. hegyi támadó dandár Balabino közelében a Zaporizzsjai területen, valamint a 14. gépesített dandár Harkov város közelében” – áll a dokumentumban.

Ezenkívül az orosz légi, rakéta- és tüzérségi csapatok 152 területen 20 parancsnoki állásra, 47 tüzérségi egységre, az ukrán fegyveres erők embereire és felszerelésére mértek csapást. Öt fegyver- és lőszerraktárat is felszámoltak.

A repülőgépek Ocsakov közelében megsemmisítettek egy ukrán Mi-8-ast.
Az orosz légvédelmi erők pedig hat drónt és hét rakétát lőttek le.

Oroszország február 24. óta különleges katonai műveletet folytat Ukrajna demilitarizálására és denacionalizálására. Vlagyimir Putyin feladatának nevezte, hogy “megvédje azokat az embereket, akiket a kijevi rezsim nyolc éven át bántalmazott, népirtásnak vetett alá”. Az elnök szerint a művelet végső célja a Donbassz felszabadítása és olyan feltételek megteremtése, amelyek garantálják Oroszország saját biztonságát.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Kreml: a NATO továbbra is háborúra kényszeríti Kijevet

A NATO továbbra is háborúra kényszeríti Kijevet - jelentette ki Dmitrij Peszkov orosz elnöki szóvivő újságíróknak csütörtökön az észak-atlanti szövetség bukaresti külügyminiszteri tanácskozását értékelve. "A...

Több település felszabadításáról számolt be az orosz katonai szóvivő

Települések felszabadításáról számolt be a donyecki régióból szerdán az orosz hadvezetés, valamint a helyi közigazgatás két vezetője. Igor Konasenkov altábornagy, az orosz védelmi minisztérium szóvivője...

Lengyelországban ki kell fizetniük a lakhatás díját az ukrán menekülteknek

Az Oroszországgal fennálló konfliktus miatt Lengyelországba menekült ukránoknak jövőre fizetniük kell a lakhatásukért és az élelmezésükért - jelentette be a varsói kormány. A lengyel hatóságok...