2022, augusztus 12.
23.2 C
Budapest
20 C
Moszkva
Array

Timosenko-ügy – Putyin: szívesen kezelnék Oroszországban a volt ukrán kormányfőt

Vlagyimir PutyinSzívesen fogadnák orvosi kezelésre bármely oroszországi gyógyintézetben Julija Timosenko volt ukrán kormányfőt – jelentette be Vlagyimir Putyin csütörtökön. A megválasztott orosz államfő szerint a politikát nem szabad összekeverni a sporttal. Putyin így kommentálta azt, hogy egyes európai politikusok bojkottálni akarják a labdarúgó Európa-bajnokság ukrajnai rendezvényeit Timosenko bebörtönzése miatt. “Tartom magam a Nemzetközi Olimpiai Bizottság alapelvéhez, amely szerint a sport a politikán kívül áll” – mondta az orosz politikus. Julija Timosenko esetleges oroszországi gyógykezelésével kapcsolatban Putyin azt mondta: “ami az ügy emberiességi részét illeti, ha Julia Vlagyimirovna lehetségesnek tartja, és az ukrán hatalom, ukrán partnereink egyetértenek ezzel, szívesen fogadnánk Julija Vlagyimirovnát gyógykezelésre Oroszországban a számára és az ukrán hatalom számára alkalmas időpontban bármikor és bármelyik gyógyintézetben”.

A 2009-ben aláírt orosz-ukrán gázár-egyezményről – amely miatt a volt ukrán kormányfőt a kijevi bíróság hétéves börtönbüntetése ítélte – Vlagyimir Putyin kijelentette, hogy az aláírás előtt az orosz jogászok azt a legnagyobb gondossággal ellenőrizték, és azok teljes mértékben megfelelnek az Oroszországi Föderáció és Ukrajna törvényeinek.

TimosenkoJulia Timosenko miatti aggodalmát a Kreml a múlt héten az orosz külügyminisztérium szóvivője útján hozta Kijev tudomására.

Alekszandr Lukasevics közölte, hogy Moszkvában figyelemmel kísérik a sürgős orvosi segítségre szoruló Julija Timosenko helyzetét, és arra számítanak, hogy az ukrán hatóságok minden szükséges intézkedést megtesznek Timosenko törvényes jogainak tiszteletben tartása érdekében, emberiességet tanúsítanak, és megtalálják a megoldást a kialakult helyzetre.

A Timosenko elleni vádakat Moszkvában Oroszország elleni támadásként értékelik, miközben változatlanul próbálkoznak az Ukrajnán át haladó csővezeték tulajdonjogának megszerzésével.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

- Hirdetés - spot_img

FRISS

UKRÁN VÁLSÁG

Hivatalos: az Ukrajnába küldött német önjáró tarackok többsége üzemképtelen

A Nyugat által Ukrajnának szállított német PzH 2000-es ágyúk többsége már elromlott és javításra szorul - állítja Marcus Faber német Bundestag-képviselő, aki a közelmúltban...

Az ukrán fegyveres erők több mint kétezer katonát veszítettek Szoledar közelében

Az ukrán hadsereg több mint kétezer embert vesztett a Szoledar melletti harcokban - közölte az orosz védelmi minisztérium a pénteki hadjelentésében. "A szövetséges erők Szoledar...

Az olasz zsoldos azért ment Ukrajnába, hogy megakadályozza a nácimentesítést, eljárás folyik ellene otthon

Olaszország büntetőeljárást indított egy férfi ellen, aki azt állította, hogy azért utazott Ukrajnába, hogy harcoljon Oroszország ellen és megakadályozza az ország "denácifikálását". A 19 éves...