2022, december 1.
3.2 C
Budapest
-12.8 C
Moszkva

The Telegraph: Putyin ultimátuma után az EU meggondolta magát a gázárplafonról

Vlagyimir Putyin orosz elnök figyelmeztetése arra kényszerítette az Európai Uniót, hogy elvesse a gázárplafon ötletét – írja Tom Reece a The Telegraph című brit lapban.

“Brüsszel nem szabott árplafont az orosz gázra, miután Putyin figyelmeztette, hogy felfüggeszti a szállítást, ha ilyen döntést hoz” – írta a lap.

Rees szerint a miniszterek a legutóbbi ülésen arra kérték az Európai Bizottságot, hogy dolgozzon ki részletes tervet az energiapiaci feszültségek enyhítésére. A cikkíró hozzáteszi, hogy Európa jelenleg akut válságot él át, amelyet az energiaárak és az energiahiány okoz.

“A brüsszeli miniszterek sürgősen igyekeznek felkészülni a kemény télre” – összegezte a cikk.

Az uniós energiaügyi miniszterek pénteki rendkívüli ülésükön megvitatták a magas energiaárak miatt az EU-ban bevezethető további intézkedéseket, köztük az orosz gáz árának korlátozásának lehetőségét. Megvizsgálták annak lehetőségét is, hogy a fogyasztókat kötelezzék a csúcsidőszakokban történő áramfogyasztás csökkentésére, és bevételi korlátokat szabjanak ki azokra a vállalatokra, amelyek alacsony költséggel termelnek áramot, és magas árak miatt túlzott nyereségre tesznek szert.

Vlagyimir Putyin orosz elnök az orosz energiahordozók árának korlátozására vonatkozó elképzeléseket kommentálva azt mondta, hogy a Nyugat nincs abban a helyzetben, hogy feltételeket diktáljon Moszkvának. Felszólította az euroatlanti vezetőket, hogy térjenek észhez.

A nyugati országoknak emelkedő energiaárakkal és inflációval kellett szembenézniük, miután szankciókat vezettek be Moszkva ellen, és lemondtak az orosz üzemanyagról. A magasabb üzemanyagárak, különösen a gázárak következtében az Egyesült Államok és az európai országok ipara nagymértékben elveszítette versenyelőnyét, ami a gazdaság más területeit is érintette.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Több település felszabadításáról számolt be az orosz katonai szóvivő

Települések felszabadításáról számolt be a donyecki régióból szerdán az orosz hadvezetés, valamint a helyi közigazgatás két vezetője. Igor Konasenkov altábornagy, az orosz védelmi minisztérium szóvivője...

Lengyelországban ki kell fizetniük a lakhatás díját az ukrán menekülteknek

Az Oroszországgal fennálló konfliktus miatt Lengyelországba menekült ukránoknak jövőre fizetniük kell a lakhatásukért és az élelmezésükért - jelentette be a varsói kormány. A lengyel hatóságok...

Ursula elismerte, hogy már több mint 100 ezer ukrán katona halt meg

Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke videóüzenetében bejelentette, hogy az ellenségeskedések kitörése óta több mint 100 000 ukrán katona halt meg. Frissítés: Ursula...