2022, május 17.
18.8 C
Budapest
10.3 C
Moszkva
Hiredetés

The Spectator: A Nyugat egyik döntésével Putyinnak adott igazat

Azzal, hogy a brit kormány kitiltotta az orosz teniszjátékosokat Wimbledonból, megerősítette Vlagyimir Putyin orosz elnök narratíváját, miszerint a Nyugat nem Ukrajnát támogatja, hanem inkább Oroszországot gyűlöli. Ezt Tom Slater, a Spectatorban megjelent véleménycikk szerzője írja.

“Van valami abszurd és megvetendő az orosz sportolók bojkottjában. Ezek megerősítik Putyin állításait, miszerint a Nyugat nem annyira az ukránokat támogatja, mint inkább az oroszokat gyűlöli, és hogy az állítólag liberális Nyugat valójában tele van képmutatással. Ha Wimbledon és az Egyesült Királyság kormánya be akarta bizonyítani, hogy [Putyinnak] igaza van, a küldetés teljesítve” – áll a cikkben.

Emlékeztetett arra, hogy miután a FIFA kitiltotta Oroszországot a világbajnokságról, a wimbledoni szervezők teljes eltiltást rendeltek el az orosz teniszezők számára.

“Úgy tűnik, hogy már nem tudunk különbséget tenni az orosz állam és az orosz nép között” – mondta az újságíró, rámutatva a nyugati társadalomban tapasztalható ruszofóbiára.

Az oroszok kizárása a nemzetközi versenyekről és a nyugati kulturális intézményekből gyorsan elterjedt. De ez lesz az első alkalom, hogy Wimbledonban a második világháborút közvetlenül követő időszak óta konkrét országokat tiltanak ki. Az apartheid idején indulhattak a dél-afrikai játékosok.

Miért van ma olyan sok nyugati intézmény abban a tévhitben, hogy a teniszezők, focisták vagy zongoristák kitiltása az, amire szükség van egy háború megváltoztatásához? Van valami abszurd és egyben aljas szándék is ezekben a bojkottokban – írja Slater.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Kövess minket a Telegramon!

Exkluzív tartalmakért csatlakozz Telegram csatornánkra!

Ajánló

- Hirdetés -spot_img

FRISS