2022, november 27.
6.5 C
Budapest
-3.1 C
Moszkva

Tajvan jelzőrakétákkal lőtt kínai drónokra

A tajvani hadsereg jelzőrakétákat lőtt ki kínai drónok elhárítására a nyugati partjaitól távol eső szigetek közelében – állították tisztviselők -, mivel Tajpej továbbra is magas készültségben van Peking nagyszabású légi és haditengerészeti gyakorlatának idején, amelyet Nancy Pelosi amerikai házelnök látogatása után tartanak.

Két kínai drónt észleltek a Kinmen-szigetek közelében szerdán késő este – közölte a Reuters hírügynökséggel Chang Zone-sung tajvani vezérőrnagy, hozzátéve, hogy azok párban közlekedtek, és kétszer léptek be a területre.

“Azonnal jelzőrakétákat lőttünk ki, hogy figyelmeztetést adjunk ki és elűzzük őket. Ezt követően visszafordultak. A mi lezárt területünkre jöttek, ezért szétkergettük őket” – mondta. “Van egy szabványos működési eljárásunk. Reagálunk, ha belépnek”.

A tábornok azt mondta, hogy a drónokat hírszerzési céllal küldték, tükrözve egy másik, a múlt héten a Matsu szigetcsoport közelében végrehajtott átrepülést, amely a tajvani tisztviselők szerint a terület védelmének szondázására irányult.

A tajvani hadsereg által jelentősen megerősített Kinmens 16 kilométerre keletre fekszik a szárazföldtől, és fontos szerepet játszott a kínai kommunista kormány és a Csang Kaj-sek vezette nacionalista erők közötti korábbi konfliktusok során.

A szerdai drón incidens egy sor kínai hadgyakorlat közepette történt, amelyet Pelosi e heti tajvani látogatására válaszul indítottak. Peking keményen elítélte az utazást provokatívnak és szuverenitása megsértésének minősítve. A kínai állami média megjegyezte, hogy a hadgyakorlatok “közös blokád”, valamint “tengeri támadás, szárazföldi és légi harci gyakorlatot” foglalják magukban. Az erődemonstráció során Peking állítólag “fejlett fegyvereket” is bemutat, például hiperszonikus DF-17 rakétáit – írja a Global Times.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

- Hirdetés -spot_img

UKRÁN VÁLSÁG

Egy amerikai tisztviselő szerint Oroszország egy nap alatt elpusztíthatja Ukrajnát

Az ukrán infrastruktúrára mért csapások megmutatták, hogy Oroszország rövid idő alatt képes elpusztítani az országot - írta honlapján Paul Craig Roberts, a Ronald Reagan-kormány...

Orbán: szükség van egy szuverén Ukrajnára

Orbán Viktor miniszterelnök, a Kereszténydemokrata Internacionálé (CDI) alelnöke szombaton videókonferencia keretében részt vett a jobboldali világszervezet Panamavárosban zajló vezetőségi ülésén - tájékoztatta az MTI-t...

Putyin: hamarabb kellett volna újraegyesülni a Donbasszal

A Donbassz újraegyesítésének Oroszországgal már korábban meg kellett volna történnie - jelentette ki Vlagyimir Putyin elnök a különleges katonai műveletben részt vevő katonák édesanyjaival...