2022, november 29.
1.1 C
Budapest
-5.8 C
Moszkva

Svájc csatlakozik az EU hetedik oroszellenes szankciós csomagjához

Svájc csatlakozik az Oroszország elleni uniós szankciók hetedik csomagjához – közölte szerdán az ország szövetségi tanácsa [svájci kormány].

“Az új intézkedések elsősorban az Oroszországból származó arany és aranytermékek vásárlásának, importjának vagy szállításának tilalmára vonatkoznak. Az ezekkel az árukkal kapcsolatos szolgáltatások is tilosak” – közölte a kormány.

“A legnagyobb orosz bank, a Sberbank vagyonát is befagyasztották, és megtiltották, hogy pénzeszközöket, gazdasági forrásokat vagy technikai szolgáltatásokat nyújtson. Újabb korlátozásokat vezetnek be az ügyletek rendezett lezárása és a Sberbank leányvállalatainak eladása érdekében” – jegyezte meg a Szövetségi Tanács.

A svájci kormány ugyanakkor megjegyezte, hogy “az Oroszországgal szembeni intézkedések egyike sem irányul a harmadik országok és Oroszország közötti mezőgazdasági vagy élelmiszeripari termékek kereskedelme ellen”.

“A fizetési csatornák megzavarásának elkerülése érdekében a Szövetségi Tanács két új kivételt tett a mezőgazdasági termékekkel és a harmadik országokba irányuló kőolajszállításokkal kapcsolatos ügyletek tekintetében, akárcsak az EU” – közölte a kormány.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

- Hirdetés -

UKRÁN VÁLSÁG

A Kreml cáfolja az ukrán állításokat arról, hogy az orosz erők elhagyják a zaporozsjei atomerőművet

Nem igaz, hogy az orosz erők a zaporozsjei atomerőmű elhagyására készülnek - jelentette ki Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője újságíróknak hétfőn. Peszkov az ukrán Enerhoatom...

Klicsko Kijev részleges evakuálására figyelmeztet

Kijev polgármestere, Vitalij Klicsko figyelmeztetett, hogy az ukrán főváros részleges kiürítésére kerülhet sor, mivel a hatóságok arra számítanak, hogy a jövő évben is lesznek...

A Boeing olcsó precíziós bombákat gyártana Ukrajnának

A Pentagon állítólag fontolgatja a Boeing ajánlatát, hogy a meglévő amerikai minták felhasználásával olcsó precíziós bombákat gyártana tömegesen Ukrajna számára, mivel Washington és szövetségesei...