2023, január 27.
1.3 C
Budapest
-2.6 C
Moszkva

Szülőföldjén temetik el a Palmürában elesett hős orosz katonát

Oroszországban végső búcsút vesznek Alekszander Prohorenko hadnagytól, aki saját magára kért légicsapást, miután az Iszlám Állam terroristái bekerítették Szíriában. A 25 éves katona az orosz különleges erők tagjaként vett részt a szíriai Palmüra felszabadításában. A hadnagy holttestét csütörtökön szállították repülővel Moszkvából Orenburg régióba. Szülőfalujában Gorodkiban több százan rótták le kegyeletüket ravatala előtt.

Két napos megemlékezést tartanak Oroszországban Alekszander Prohorenko hadnagy tiszteletére, aki a terroristák elleni harcokban esett el a szíriai Palmürában.

Prohorenko feladata az orosz légierő támogatása volt, ő adta meg az orosz bombázóknak a terroristák koordinátáit. Megfigyelőként vett részt a tűzvonalban a szíriai Palmüra felszabadításánál, azonban a terroristák körbevették. A fiatal katona ezután saját koordinátáit adta meg és kérte a parancsnokát, hogy bombázzák le őt és vele együtt a terroristákat is.

A hadnagy holttestét szállító repülőgép csütörtökön érkezett meg Moszkvából Orenburg régióba, ahol Prohorenko született. Temetése szülőfalujában Gorodkiban lesz, ahol a katona édesanyja is él. Orosz lapértesülések szerint nagyapja és nagyanyja mellé temetik majd el. A régióban gyásznapot rendeltek el.  A temetésen a családja mellett ott lesznek a hadnagy katonatársai és barátai is. A 25 éves Prohorenko várandós feleségét hagyta hátra.

Áprilisban Prohorenko posztumusz megkapta a legnagyobb orosz állami kitüntetést is.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

spot_img

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Az orosz hadsereg befejezte Artyomovszk/Bahmut operatív bekerítését

Az orosz hadsereg befejezte Artyomovszk (ukránul: Bahmut) operatív bekerítését - közölte a Pervij Kanal csatornával Apti Alaudinov, az Ahmat különleges erők parancsnoka és az...

Trump: ha elnök lennék 24 órán belül megoldódna az ukrajnai konfliktus

Donald Trump volt amerikai elnök azt mondta, ha ő lenne az elnök, 24 órán belül képes lenne tárgyalni az ukrajnai konfliktus békés megoldásáról. "Már most,...

Horvát elnök: lehet, hogy a németek hadban állnak Oroszországgal, de mi nem

Zoran Milanovic horvát elnök csütörtökön kommentálta a német külügyminiszter kijelentését, miszerint Európa "háborút vív Oroszország ellen", és azt mondta, hogy ez számára újdonság, és...