2023, március 31.
9.3 C
Budapest
-1.3 C
Moszkva
Array

Szobrot állítanak a Krímen a Jaltai Találkozó 7O. évfordulójára

Szobrot állítanak a Krímen a Jaltai Találkozó 7O. évfordulójára

Az 1945-ös Jaltai Konferencia emlékére hamarosan szoborcsoportot lepleznek le a Krím félszigeten, mely Stalin-Roosevelt-Churchill személyeit fogja ábrázolni a híres találkozó 7O. évfordulója alkalmából. Ezt szerdán jelentette be Larisa Opanasyuk a Krím félsziget miniszterelnök-helyettese.

A tíz tonnás alkotás Zurab Tsereteli orosz szobrászművész által készül és a Lavidia palota előtt lesz felállítva – ez a palota adott helyt 7O éve a találkozónak, a híres Jaltai Konferenciának. Ez volt a 2. találkozója a Három Nagynak és február 4-11, 1945 között rendezték meg.

Opanasyuk elmondta, hogy a szoborcsoport Tsereteli ajándéka lesz a találkozónak helyt adó palota számára ahol megvitatták Európa háború utáni jövőjét. “Mi csak most hoztuk ide a szobrokat és most lettek felállítva, készen vannak a leleplezésre” – mondotta.

Opanasyuk hozzáfűzte, hogy ez a szoborcsoport már a Jaltai Találkozó 6O. évfordulóján is meglett volna 2OO5-re, de akkor erre nem került sor az akkori politikai viszonyok miatt, ugyanis egyesek nem akartak Stalin számára szobrot állítani, így akkor ez meghiúsult.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Lavrov: a nyugati országok közvetlen részvevő az Oroszország elleni háborúnak

A nyugati országok közvetlen résztvevői az Oroszország elleni háborúnak - mondta Szergej Lavrov külügyminiszter a Prensa Latina kubai hírügynökségnek adott interjújában. "Nem tűrhetjük tovább a...

Amerikai támogatásért cserébe Horvátország 14 helikoptert küld Ukrajnának

Horvátország tizenkét Mi-8 és két Mi-8T típusú szovjet-orosz gyártmányú közepes szállító helikoptert küld Ukrajnának - ezt Mario Banozic védelmi miniszter erősítette meg csütörtökön, a...

Kuleba: a régóta várt ukrán ellentámadás nem lesz sorsdöntő, de ettől még támogassák Ukrajnát

Az Ukrajna által már nagyon várt ellentámadás nem tekinthető sorsdöntő pillanatnak az Oroszországgal fennálló konfliktusban - jelentette ki Dmitro Kuleba kijevi külügyminiszter, aki felszólította...
spot_img

Videó