2024, március 3.
11.5 C
Budapest
-2.7 C
Moszkva

Szkopjében tárgyalt Szergej Lavrov és Szijjártó Péter

Szergej Lavrov orosz külügyminiszter és magyar kollégája, Szijjártó Péter az ukrajnai helyzetről és számos más nemzetközi kérdésről tárgyalt az EBESZ külügyminiszteri találkozóján Szokpjében – közölte az orosz külügyminisztérium közleményében.

“Az EBESZ tevékenységével kapcsolatos legfontosabb kérdésekről és az aktuális nemzetközi problémákról, köztük az ukrajnai helyzetről folyt eszmecsere” – mutatott rá a minisztérium.

Emellett a felek “a kétoldalú együttműködés számos gyakorlati kérdésében egy hullámhosszra kerültek, különös tekintettel a Vlagyimir Putyin orosz elnök és Orbán Viktor magyar miniszterelnök 2023. október 17-i pekingi találkozóján megerősített megállapodások végrehajtására”.

Támogasd a donyecki gyerekeket!

Oroszországban élő nemzeti érzelmű magyarok és anyaországi segítőik közreműködésével támogathatod a donyecki gyerekeket.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Zelenszkij: a Nyugat politikai játszmái hátráltatják az Ukrajnának nyújtott segélyeket

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök bírálta országa nyugati támogatóit, amiért késlekednek a Kijev háborús erőfeszítéseit segítő pénzeszközök kiutalásával. A 60 milliárd dolláros amerikai katonai segélytörvény, amely...

Szijjártó: mindent meg kell tenni a NATO és Oroszország közötti konfliktus elkerüléséért

Mindent meg kell tenni a NATO és Oroszország közötti konfliktus elkerüléséért - mondta a külgazdasági és külügyminiszter a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában. Szijjártó...

WSJ: a Krím elleni támadásról kiszivárgott felvétel elmélyítheti a szakadékot a NATO-ban

Egy kiszivárgott hangfelvétel, amely a német hadsereg állítólagos terveit vázolja fel, miszerint segítenének Ukrajnának nagy hatótávolságú rakétákkal támadni a Krím-hidat, szakadást okozhat Berlin és...
spot_img

Videó