2024, február 28.
14.7 C
Budapest
2.8 C
Moszkva

A Kreml abszurdnak és ostobának minősítette Bulgária álláspontját

Dmitrij Peszkov orosz elnöki szóvivő “abszurdnak és ostobának” nevezte Bulgária álláspontját, amely megtiltotta az orosz külügyminisztérium szóvivőjét, Marija Zaharovát szállító kormánygép átrepülését a légterén át Észak-Macedóniába.

“Természetesen a bolgár hatóságok ilyen álláspontját aligha lehet bármi módon megmagyarázni. Nem illeszkedik semmilyen keretbe. Teljesen abszurd, mondhatni ostoba” – mondta Peszkov újságíróknak.

Felszólította a bolgár vezetést, hogy “próbáljon meg józanul dönteni az utolsó pillanatban hozott döntéseiben”.

Korábban arról számoltak be, hogy Szergej Lavrov orosz külügyminiszter repülőgépe Görögországon keresztül érkezett Észak-Macedóniába. Eredetileg úgy volt, hogy a gép Bulgárián keresztül repül, amely engedélyt adott az orosz gépnek az átrepülésre. Mint az orosz delegáció a RIA Novosztyinak elmondta, a Görögországon keresztül történő repülés mellett azért döntöttek, mert a bolgár engedély nem volt érvényes Marija Zaharova orosz külügyminisztériumi szóvivőre. Ő maga az érkezés után tett közzé egy posztot, amelyben azt írta: “Az ellenséges intrikák ellenére Szkopjéban vagyunk”.

Lavrov miniszter az észak-macedón fővárosban az EBESZ külügyminisztereinek találkozóján vesz részt, ahol tárgyalt Szijjártó Péterrel is.

Lavrovnak ez az út az első európai látogatása az ukrajnai különleges művelet kezdete óta, ha nem számítjuk Belarusz és törökországi útjait. Előző európai látogatására 2022. január 21-én került sor – akkor Genfben járt, ahol Anthony Blinken amerikai külügyminiszterrel folytatott megbeszéléseket.

A 2022. márciusi és júniusi genfi és belgrádi utazásokra azért nem került sor, mert az európai országok lezárták légterüket az orosz légi közlekedés előtt.

Támogasd a donyecki gyerekeket!

Oroszországban élő nemzeti érzelmű magyarok és anyaországi segítőik közreműködésével támogathatod a donyecki gyerekeket.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Biden: az EU vezetői halálra vannak rémülve Trump miatt

Joe Biden amerikai elnök "teljesen bizarrnak" minősítette elődje, Donald Trump NATO-val kapcsolatos megjegyzéseit, miután a republikánus elnökjelölt azt mondta, Washingtonnak nem kellene megvédenie azokat...

Financial Times: mindenki tudja, hogy a nyugati különleges erők már Ukrajnában vannak

A Financial Times egy meg nem nevezett magas rangú európai katonai tisztviselőt idézett, aki szerint a nyugati különleges erők már jelen vannak Ukrajnában, hiába...

Olaszország: nem állunk háborúban Oroszországgal

Olaszország "nem áll háborúban Oroszországgal", és nem tervezi, hogy csapatokat küldjön Ukrajnába - tisztázta kedden Antonio Tajani olasz külügyminiszter. Olaszország Ukrajnának nyújtott folyamatos támogatásában nem...
spot_img

Videó