2023, október 3.
15 C
Budapest
9.8 C
Moszkva

Szerbiában is bemutatják a világ első űrben forgatott nagyjátékfilmjét

Szerbiában április 20-án kerül sor a Kihívás című film első vetítésére, amelyet részben a Nemzetközi Űrállomás (ISS) fedélzetén forgattak – közölte Vlagyimir Tolsztoj orosz elnöki kulturális tanácsadó.

“A Kihívás című mozifilm első vetítése Moszkvában az Űrhajózás napján kezdődött. Úgy tudom, hogy április 20-án ez a film Szerbiába is eljut” – mondta a tisztviselő.

“Jelenleg a moziláncainkat a nagy bevételt hozó filmek, mint például a Cseburaska megjelenése tartja fenn, most pedig abban reménykedünk, hogy a Kihívás című film is kasszasiker lesz, elvégre ez az első olyan film a mozi történetében, amelyet részben az űrben forgattak. Ez elég nagy felhajtást kelt. <…> Nagyon reméljük, hogy ilyen nagyszabású megjelenésekkel támogatni tudjuk az iparágat; fontos, hogy a moziláncok ne omoljanak össze. Csak több és jobb filmre van szükségünk; ez nem közvetlenül a [Mozi] Alapítványtól, hanem a produkciós cégektől függ. Reméljük, hogy minden sikerülni fog” – mondta Tolsztoj, aki az oroszországi Mozi Alapítványt is vezeti.

Mint Olga Ljubimova kulturális miniszter korábban elmondta, a Kihívás című filmet 20 ország mozijaiban vetítik majd, köztük Szerbiában, Bosznia-Hercegovinában, Montenegróban, Horvátországban, Szlovéniában és Macedóniában. Emellett április 27-én Bahreinben, Egyiptomban, Jordániában, Irakban, Iránban, Katarban, Kuvaitban, Libanonban, az Egyesült Arab Emírségekben, Ománban, Palesztinában, Szaúd-Arábiában, Szíriában és Szudánban is bemutatják a filmet.

A Kihívás az első nagyjátékfilm, amelyet az űrben, a Nemzetközi Űrállomáson (ISS) forgattak. Az űrdráma a Pervij Kanal, a Glavkoszmosz, a Roszkozmosz állami vállalat, a Yellow, Black and White stúdió és a START online mozi közös projektje volt a Mozi Alapítvány támogatásával. A cselekmény egy orvosnőt követ, akinek különleges körülmények miatt egy hónapon belül fel kell készülnie egy űrrepülésre, és el kell utaznia az űrállomásra, hogy megmentse egy űrhajós életét.

2021. október 5-én Julija Pereszild színésznő és Klim Sipenko filmrendező Anton Skaplerovnak hivatásos űrhajóssal együtt utazott az ISS-re a Szojuz MS-19 űrhajó fedélzetén. Két másik űrhajós – Oleg Novickij és Pjotr Dubrov – szintén részt vett a filmkészítésben. Pereszild és Sipenko a Jurij Gagarin űrhajó (Szojuz MS-18) leszálló kapszulájában tért vissza a Földre. Skaplerov és Dubrov március 30-án tért vissza az ISS-ről. A filmben többek között Milos Bikovics és Vlagyimir Maszkov is szerepelt.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Fehér Ház: az Egyesült Államoknak nincs pénze Kijev hosszú távú katonai támogatására

Az Egyesült Államoknak nincs pénze Kijev hosszú távú katonai támogatására - mondta Karine Jean-Pierre, a Fehér Ház sajtótitkára egy tájékoztatón. "Ezek (a pénzeszközök. - a...

Kreml: a nyugati politikusokat, akiket a nemzeti érdekek vezetnek, rögtön oroszbarát jelzővel bélyegzik meg

A függetlenség demonstrálása Brüsszeltől nem jelenti automatikusan azt, hogy egy politikus "oroszbarát" - mondta Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője hétfőn újságíróknak. A szlovákiai választási...

Oroszország bizonyítékot mutatott, hogy az USA silány minőségű testpáncélt küldött Ukrajnának

Az orosz védelmi órásvállalat, a Rosztyeh által közzétett videó kétségbe vonta az USA által Ukrajnának küldött katonai támogatás minőségét, miután egy trófeaként a harctérről...
spot_img

Videó