2022, december 5.
4.8 C
Budapest
-12.8 C
Moszkva

Szépen hízik az ukrán elnök bankszámlája

Petro Porosenko ukrán elnök a hatodik helyre került a Forbes magazin 100 leggazdagabb ukránról szóló listáján – értesült a TASZSZ orosz hírügynökség. A gazdasági magazin becslései szerint Porosenko vagyona eléri a 858 millió dollárt.

Petro Porosenko ukrán államfő az elmúlt évben 100 millió dollárral növelte vagyonát, amelynek köszönhetően a nyolcadik helyről a hatodikra ugrott a 100 leggazdagabb ukránt felsorakoztató Forbes listán. Az elnök még mindig nem adta el a Roshen édesipari vállalatot, holott erre 2014-es hivatalba lépése óta többször is ígéretet tett. Tulajdonában van továbbá a Nemzetközi Befektetési Bank, részvényese a Ukrprominveszt-Agro holdingnak, valamint több gépkocsi-, hajógyártó és gépipari cégnek, tulajdonosa néhány országos, illetve regionális rádió- és tévétársaságnak, köztük az Ötös ukrán hírtévének.

A magazin szerint Ukrajna leggazdagabb embere továbbra is Rinat Ahmetov tatár származású ukrán üzletember és politikus, akinek vagyonát 2.3 milliárd dollárra becsülik. A leggazdagabb ukránok rangsorában a második helyet Ihor Kolomojszkij, volt dnyipropetrovszki kormányzó foglalta el, akinek vagyonát az újság 1,3 milliárd dollárra becsülte, megjegyezve, hogy az elmúlt öt évben a milliárdos vagyona több mint felét veszítette el.

A harmadik helyre – szintén mintegy 1,3 milliárd dolláros vagyonnal – a Forbes-Ukrajina Hennagyij Boholjubovot, az ország legnagyobb pénzintézetének, a Privatbanknak a társtulajdonosát tette. Tavaly is harmadik volt a listán, és vagyona sem változott számottevően.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Az orosz erők folytatják az előrenyomulást Artemovszk (Bahmut) felé

Folytatják az előrenyomulást az orosz csapatok a donyecki régióban lévő Artemovszk (Bahmut) város közelében - jelentette ki a vasárnapi hadijelentést ismertetve Igor Konasenkov altábornagy,...

Kreml: Putyin hamarosan a Donbasszba látogat

Az elnök biztosan meg fogja tenni - mondta Dmitrij Peszkov, arra a kérdésre válaszolva, hogy Vlagyimir Putyin ellátogat-e a Donbasszba. "Erre biztosan sor fog kerülni...

Lengyel különleges erők érkeztek az ukrajnai Dnyipropetrovszk régióba

Az ukrán hadsereg közölte, hogy a NATO parancsnokságának alárendelt, ukrán egyenruhás lengyel különleges erők tisztjeiből és harcosaiból álló, kombinált különítmény érkezett a Dnyipropetrovszki területen...