2023, szeptember 25.
17.2 C
Budapest
14.5 C
Moszkva

Szankciókat javasolt Azerbajdzsán ellen az Európai Parlament

Az Európai Parlament külügyi bizottsága elítélte Azerbajdzsán “előre megtervezett és indokolatlan” támadását az örmény etnikumú Hegyi-Karabah tartomány ellen. Amennyiben Baku nem hajlandó leállítani a támadást, a bizottság kedden azt javasolta, hogy az Európai Tanács vezessen be szankciókat Azerbajdzsánnal szemben.

“A folyamatban lévő támadás azonnali leállításának hiányában felszólítjuk a Tanácsot, hogy ennek fényében alapvetően vizsgálja felül az EU és Azerbajdzsán kapcsolatait, és fontolja meg a felelős azerbajdzsáni hatóságok elleni szankciók bevezetését” – olvasható a bizottság elnökének, David McAllisternek és a bizottság kaukázusi régióval, Örményországgal és Azerbajdzsánnal foglalkozó előadóinak közös nyilatkozatában.

Az azeri hadsereg kedd reggel “terrorellenes intézkedéseket” jelentett be Hegyi-Karabahban, miközben az örmény fél rakéta- és tüzérségi csapásokról számolt be a régió fővárosára, Sztepanakertre, valamint harckocsitámadásokról az azerbajdzsáni határ mentén.

Az azeri fél azt állította, hogy a kora reggeli órákban a Hegyi-Karabahban állomásozó örmény csapatok tüzet nyitottak állásaikra, amit Jereván tagad.

Az orosz békefenntartó erők menekítik a civileket a Hegyi-Karabah veszélyes övezeteiből

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Videón, ahogy a frontvonalaktól távol találat ér egy ukrán katonai szerelvényt

Rakétacsapás ért egy ukrán vasúti szerelvényt, amely katonai felszereléseket szállított volna a frontra. A Telegramra feltöltött videó leirata szerint a csapást mélyen az ukrán...

Forbes: az oroszok kilőtték az ukrán erők legjobb svéd harckocsijait is

Az orosz hadsereg drónokkal mért csapást két ritka svéd Strv 122-es harckocsira, amelyeket a skandináv ország adott az Ukrán Fegyveres Erők számára - jelentette...

A donyecki frontszakaszon előre törtek az orosz erők

Az orosz hadsereg Donyeck felé, Veszele település közelében javította taktikai pozícióját - közölte vasárnap az orosz védelmi minisztérium az ukrajnai háborúval kapcsolatban. A tárca szerint...
spot_img

Videó