2023, szeptember 25.
17.2 C
Budapest
14.5 C
Moszkva

Szankciók? Az USA megduplázta az Oroszországból származó áruimportot

Az Egyesült Államok növelte az Oroszországból származó árubehozatalt az országgal szembeni számos gazdasági szankció ellenére – derült ki az amerikai Népszámlálási Hivatal (U.S. Census Bureau, USCB) csütörtökön közzétett adataiból.

Májusban a szankciókkal sújtott Oroszországból importált termékek mennyisége megugrott és 504 millió dollárt tett ki a jelentés szerint.

Ez több mint kétszerese az áprilisi adatoknak, amikor Washington 215,6 millió dollár értékben vásárolt árut Oroszországtól.

Februárban az amerikai árubehozatal 2023-as rekordot ért el, és 642,8 millió dollárt tett ki.

Eközben az Oroszországba irányuló amerikai export továbbra is csökken. Májusban az exportált áruk mennyisége 60 millió dollárra zuhant az előző havi 65,2 millió dollárról és a márciusi 66,4 millió dollárról – mutatták az adatok. Januárban az Oroszországba irányuló amerikai export 44,6 millió dollár volt.

Az ukrajnai orosz katonai művelet tavaly februári megindítását követően Washington szankciókkal sújtotta Moszkvát, és egyes orosz árukat kitiltott az amerikai piacról. A korlátozások nagyrészt az orosz energiaexportot célozták, de egyebek mellett alkoholt, tengeri termékeket és nem ipari gyémántokat is érintettek.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Videón, ahogy a frontvonalaktól távol találat ér egy ukrán katonai szerelvényt

Rakétacsapás ért egy ukrán vasúti szerelvényt, amely katonai felszereléseket szállított volna a frontra. A Telegramra feltöltött videó leirata szerint a csapást mélyen az ukrán...

Forbes: az oroszok kilőtték az ukrán erők legjobb svéd harckocsijait is

Az orosz hadsereg drónokkal mért csapást két ritka svéd Strv 122-es harckocsira, amelyeket a skandináv ország adott az Ukrán Fegyveres Erők számára - jelentette...

A donyecki frontszakaszon előre törtek az orosz erők

Az orosz hadsereg Donyeck felé, Veszele település közelében javította taktikai pozícióját - közölte vasárnap az orosz védelmi minisztérium az ukrajnai háborúval kapcsolatban. A tárca szerint...
spot_img

Videó