2022, október 6.
9.5 C
Budapest
7.1 C
Moszkva
Array

Szakszervezet: kevesebbet fogyasztanak majd a felújított metrószerelvények

Csaknem negyven százalékkal kevesebbet fogyasztanak majd a jelenlegieknél a budapesti 3-as metró vonalán üzembe helyezendő, felújított szerelvények – közölte a Metró Közlekedési Dolgozók Szakszervezetének elnöke az M1 aktuális csatorna szerda reggeli műsorában.

Gulyás Attilát azért kérdezték erről, mert pénteken a második, hat vagonból álló szerelvényt is elindították Budapestre egy Moszkva melletti üzemből.

A szakszervezeti elnöke azt mondta: az első járművet már tesztelik, szélsőséges helyzeteket próbálnak ki vele, és kedvezőek a tapasztalatok.

A legrégebbi szerelvények negyven-, de a legújabbak is majdnem harmincévesek, ezért nagyon indokolt a felújítás, amely óriási ugrást jelent, a kétezres évek technológiáját hozza el – fogalmazott. A számítógép és a karosszéria kivételével nyugati alkatrészeket tesznek a járművekbe Oroszországban, a világ minden részéről “a legjobb berendezéseket” építik be – jelentette ki.

Gulyás Attila elmondta: március végére kell megkapniuk a hatósági engedélyt a felújított metrószerelvényeknek, addigra három lesz belőlük Magyarországon, utána pedig havonta kettő érkezik majd. Mivel összesen harminchetet rendeltek, márciustól fokozatosan, nagyjából másfél év alatt cserélik le a jelenlegieket – ismertette.

Figyelem Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

- Hirdetés - spot_img

UKRÁN VÁLSÁG

Törökország a Donbasszból importál szenet

Az ásványkincsekben gazdag Donyecki Népköztársaságban (DNR) bányászott szenet Törökországba exportálják, ahonnan a közel-keleti és afrikai országokba kerül - közölte Vitalij Hocenko, a DNR miniszterelnöke...

Csehország és Szlovákia megvonhatja támogatását Ukrajnától – írja a a Foreign Policy

Csehország és Szlovákia megvonhatja támogatását Ukrajnától, mert az emelkedő energiaárak közepette belpolitikai zavarok várhatók - mondta Tim Gosling, a Foreign Policy magazin rovatvezetője. Szavai szerint...

Felmérés: tovább csökkent Ukrajna támogatottsága az EU-ban

Csökkent az Ukrajnának küldött fegyverek és az országból érkező menekültek befogadásának támogatottsága az uniós közvélemény körében - derült ki az Eupinions közvélemény-kutató intézet felméréséből....