2023, március 22.
13.5 C
Budapest
3.8 C
Moszkva
Array

Svájc és Japán újabb szankciókkal él az Oroszországi Föderáció ellen

Svájc  a korábban létrehozott listáját kibővítette és további orosz és ukrán természetes és jogi személyeknek tiltotta meg, hogy üzleti kapcsolatba lépjenek svájci pénzügyi közvetítőkkel, és ezáltal az EU-ból Svájcba helyezzék át bankszámláikat. A listát 26 természetes és 18 jogi személlyel bővítették ki.

Ezzel a szankciók alá vont személyek száma 87-re, a szervezeteké pedig 20-ra emelkedett.
Vlagyimir Putyin orosz elnök kedden este felszólította kedden a kormányt, hogy dolgozzon ki válaszintézkedéseket a legújabb nyugati szankciókra. Putyin Voronyezsben, az ottani terület kormányzójával tartott találkozón kijelentette, hogy gondosan kidolgozott válaszintézkedésekre van szükség. “Törekedni kell arra, hogy ezek az intézkedések ne okozzanak kárt az orosz termelőknek és fogyasztóknak” – tette hozzá az államfő.
Kedden egy orosz hírportál arról számolt be, hogy Oroszország az uniós szankciókra válaszul az európai légitársaságok kitiltását fontolgatja a Szibérián át a Távol-Keletre vezető légifolyosókról.

Japán sem tétlen:

Tokió pedig befagyasztotta 40 olyan ember japán bankokban található vagyonát, akik támogatták a Krím félsziget Oroszországhoz történő visszacsatolását és szerepük volt Kelet-Ukrajna “destabilizálásában”. Japán szankció alá vonja a Csernomor Nyeftyegáz nevű fekete-tengeri olaj- és gázipari konszernt, valamint a Feodoszíja nevű vállalatot is. Tokió ezenkívül korlátozni fogja a krími termékek importját.
Japán újabb szankciókat vezetett be kedden Oroszország ellen, amiért Moszkva nem tett lépéseket az ukrán válság enyhítésére – közölte a Kyodo japán hírügynökség.

A japán kormány már múlt héten bejelentette, hogy további büntetőintézkedéseket akar életbe léptetni Moszkvával szemben. A döntést kedden hivatalosan is jóváhagyta a kabinet.
Tokió ennek értelmében többek között befagyasztotta 40 olyan ember japán bankokban található vagyonát, akik támogatták a Krím félsziget Oroszországhoz történő visszacsatolását és szerepük volt Kelet-Ukrajna “destabilizálásában”.

A büntetettek között van Viktor Janukovics volt ukrán államfő, Szergej Akszjonov, a Krím félsziget miniszterelnöke, Rusztam Temir Galijev, a krími kormányfő tanácsadója, Natalja Poklonszkaja krími főügyész, Alekszandr Borodaj, a donyecki népköztársaság miniszterelnöke és Igor Sztrelkov, a donyecki népköztársaság védelmi minisztere is. Japán szankció alá vonja a Csernomor Nyeftyegáz nevű fekete-tengeri olaj-és gázipari konszernt, valamint a Feodoszíja nevű vállalatot is. Tokió ezenkívül korlátozni fogja a krími termékek importját.

A távol-keleti ország eddig csak korlátozott szankciókat alkalmazott Oroszország ellen: vízumkorlátozást és egyes bilaterális tárgyalások felfüggesztését.
Múlt héten az Egyesült Államok és az Európai Unió is újabb büntetőintézkedésekkel sújtotta Oroszországot a hónapok óta tartó ukrán válság miatt.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Zaharova: a Nyugat teljesen el akarja pusztítani Ukrajnát

A brit kormány azon terve, hogy szegényített uránt tartalmazó lövedékeket küldjön Kijevnek, amelyeket a Moszkvával folytatott konfliktusban használnának, azt mutatja, hogy a nyugati állítások,...

Charles Michel: az EU egy éven belül 1 millió darab lőszerrel látná el Ukrajnát

Az Európai Unió célja, hogy a következő 12 hónapon belül 1 millió darab lőszerrel lássa el Ukrajnát, és biztosítsa ehhez a megfelelő finanszírozást; "ennek...

Sojgu: Moszkva mérlegeli a szegényített uránt tartalmazó brit lövedékekre adható választ

A Kijevbe irányuló, szegényített uránt tartalmazó lövedékek szállítása arra kényszeríti Moszkvát, hogy mérlegelje, miként reagálhat - jelentette ki kedden Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter. "Ez...
spot_img

Videó