2022, október 4.
11.9 C
Budapest
10.5 C
Moszkva
Array

Strache: Európának el kell ismernie Oroszország és a Krím újraegyesülését

Európának el kell ismernie Oroszország és a Krím újraegyesülését, mert az tükrözi a félsziget lakóinak akaratát – mondta Heinz-Christian Strache az Orsztrák Szabadságpárt (FPÖ) elnöke a Welt am Sonntag című lapnak.

Úgy gondolom, hogy ez már politikai realitás – válaszolt Strache arra a kérdésre, hogy ő Oroszország részeként ismeri-e el a Krím félszigetet.

A népszavazás demokratikus és törvényes volt. Ott voltunk akkor és lehetőségünk volt meggyőződni arról, hogy az újraegyesülés összhangban volt a lakosság többségének érdekeivel – mondta.

Az osztrák politikus megjegyezte, hogy a Krím mindig is orosz volt, amelyen Hruscsov illegálisan adott tovább. Ha az emberek egy népszavazáson kimondták, hogy támogatják a visszatérést Oroszországhoz, akkor az a legjobb – mondta.

A kettős mérce

Strache azzal folytatta, hogy a nyugati országok kettős mércét alkalmaznak Oroszország és a Krím félsziget újraegyesülésének elismerését illető kérdésben. Nézzük meg Koszovót – mondta. A függetlenség egyoldalú kikiáltása egyértelműen a nemzetközi jog megsértése volt, azonban sem az EU, sem az Egyesült Államok nem bánta, hogy újra alkalmazzák a kettős mércét.

Figyelem Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

- Hirdetés - spot_img

UKRÁN VÁLSÁG

Elon Musk: a Krím Oroszország része

Elon Musk a Twitteren szólalt meg az Oroszország és Ukrajna között zajló eseményekről. Egy tervet is javasolt az ukrajnai ellenségeskedések befejezésére, feldühítve ezzel az ukránokat: -...

Az ukrán parancsnok szerint Putyin be akarja venni Kijevet

Vlagyimir Putyin orosz elnök azt tervezi, hogy végül elfoglalja Kijevet - állította Szerhij Najev altábornagy, az ukrán vezérkari főnök helyettese. Hozzátette azonban, hogy jelenleg...

Az ukránok betörtek az LNR területére, de tűzzsákba kerültek

A Luganszki Népköztársaság területén lévő ukrán csapatok "tűzzsákba" kerültek - közölte Andrej Marocsko, az LNR Népi Milícia szóvivője. "Sikerült nekik (az ukrán csapatoknak - a...