2022, május 19.
4.3 C
Budapest
7.9 C
Moszkva
Hiredetés
Array

Strache: Európának el kell ismernie Oroszország és a Krím újraegyesülését

Európának el kell ismernie Oroszország és a Krím újraegyesülését, mert az tükrözi a félsziget lakóinak akaratát – mondta Heinz-Christian Strache az Orsztrák Szabadságpárt (FPÖ) elnöke a Welt am Sonntag című lapnak.

Úgy gondolom, hogy ez már politikai realitás – válaszolt Strache arra a kérdésre, hogy ő Oroszország részeként ismeri-e el a Krím félszigetet.

A népszavazás demokratikus és törvényes volt. Ott voltunk akkor és lehetőségünk volt meggyőződni arról, hogy az újraegyesülés összhangban volt a lakosság többségének érdekeivel – mondta.

Az osztrák politikus megjegyezte, hogy a Krím mindig is orosz volt, amelyen Hruscsov illegálisan adott tovább. Ha az emberek egy népszavazáson kimondták, hogy támogatják a visszatérést Oroszországhoz, akkor az a legjobb – mondta.

A kettős mérce

Strache azzal folytatta, hogy a nyugati országok kettős mércét alkalmaznak Oroszország és a Krím félsziget újraegyesülésének elismerését illető kérdésben. Nézzük meg Koszovót – mondta. A függetlenség egyoldalú kikiáltása egyértelműen a nemzetközi jog megsértése volt, azonban sem az EU, sem az Egyesült Államok nem bánta, hogy újra alkalmazzák a kettős mércét.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Kövess minket a Telegramon!

Exkluzív tartalmakért csatlakozz Telegram csatornánkra!

Ajánló

- Hirdetés -spot_img

FRISS