2022, augusztus 19.
31.9 C
Budapest
24.2 C
Moszkva
Array

Októberben újraindulhat a légi közlekedés Oroszország és Egyiptom között

Októbertől újraindulnak a menetrend szerinti légi járatok Egyiptom és Oroszország között – közölte vasárnap Al-Maszri Al-jum az egyiptomi polgári légiközlekedési hatóság tisztviselője.

A felek megállapodtak abban, hogy lépésről-lépésre újraindítják légi közlekedést októberben.

A polgári légiközlekedés minisztériumának tájékoztatása szerint először a Moszkva és Kairó közötti járatokat állítják vissza, amelyet az egyiptomi főváros nemzetközi repülőterének új terminálja szolgál ki. Az új terminált szeptember 28-án nyitják meg. Később újraindíthatják a Moszkva és Sarm es-Sejk, valamint Hurghada közötti járatokat, majd tárgyalnak a charter járatok újraindításáról is.

Oroszország közlekedési minisztere Makszim Szokolov szeptember 26-án hétfőn Kairóba utazik, ahol fogadja őt az egyiptomi elnök Abdel Fattah el-Sisi.

Az egyiptomi hatóságok megerősítették, hogy szeptember 21-én összesen hét orosz légi közlekedési szakértő érkezett Hurghadába és további nyolc pedig Sarm es-Sejk üdülővárosba, akiknek feladatuk, hogy értékeljék az egyiptomi repülőterek biztonsági intézkedéseit. A vizsgálat szeptember 24-én fejeződött be.

Oroszország felfüggesztette a légi közlekedést Egyiptomba, miután egy A321-es utasszállító lezuhant a Sínai-félszigeten. A Sarm es-Sejk üdülővárosból Szentpétervárra tartó gép 2015 október 31-én zuhant le a felszállás után fél órával a fedélzeten 217 utassal és hét fős személyzettel. A tragédiát senki sem élte túl.

2015 novemberében bejelentették, hogy terrortámadás történhetett.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

- Hirdetés - spot_img

FRISS

UKRÁN VÁLSÁG

Oliver Stone betiltott filmjéről: Ukrajna Lángokban

Az ukrajnai konfliktus, nem meglepően, rendkívüli figyelmet kap a médiában. Sajnos Ukrajna történelme nem kerül terítékre, holott ilyenkor fontos lenne, mert az események, természetesen,...

Több mint 90 külföldi zsoldost semmisítettek meg az orosz cirkálórakéták

Több tucatnyi, Kijev oldalán Moszkva ellen harcoló külföldi zsoldost öltek meg az északkelet-ukrajnai Harkov városában egy katonai tábor elleni támadásban - közölte csütörtökön az...

Videózott a kanadai zsoldos az ukrán fronton, majd elmenekült Ukrajnából

A nemrégiben Herszon közelében végrehajtott bevetés - amelyet részben a National Post rendelkezésére bocsátott, a harci káoszról készült egyperces videófelvétel is megörökít - Paul...