2023, március 28.
3.2 C
Budapest
5.4 C
Moszkva
Array

Spanyol gazdák EU-s zászlókat égettek Brüsszel Oroszország elleni szankciói miatt

A Katalóniai Fiatal Farmerek és Állattenyésztők Szervezete EU zászlókat égetett tiltakozásul Brüsszel Oroszországgal szembeni politikája miatt, lévén az EU szankciókra válaszul Oroszország a viszont szankciókkal kitiltotta az EU országok mezőgazdasági és élelmiszeripari termékeit a paiacairól, jelenti az El Pais spanyol lap.

Az újság beszámolója szerint a tüntetők több tonna barackból építettek egy nagy halmot a katalóniaiai Lleida város kormányzata előtt és EU zászlókat égettek.

“Nem számít Brüsszel mennyit oszt ki, 155 millió euro-t vagy 15OO milliót, mert -akárcsak a krízisek eseteiben ,amik korábban történtek –  minden a kormányzati alapokba megy, társadalombiztosításba, valamint a transzport cégek és a csomagolócégek felé,míg a gazdák semmit se látnak a pénzből” – mondotta David Bordas, a Katalóniai Fiatal Farmerek és Állattenyésztők Szervezetének vezetője.

Az Európai Bizottság az EU-s költésgvetésből 125 millió euro-t (168 millió dollár) utalt ki a termelők részére akik gyorsan romló gyümölcsöket és zöldségeket termelnek és most elestek az orosz piacoktól, de a spanyol gazdák eleddig nem jutottak hozzá semmihez ebből a pénzből, ami nem mellesleg csak töredékét fedezné veszteségeiknek.

Videó: https://www.youtube.com/watch?v=qp47DssZFgs

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Először jelentette GDLSB okosbomba megsemmisítését az orosz védelmi tárca

Először tett említést GLSDB (rakétameghajtóval ellátott földi indítású precíziós bomba) lelövéséről keddi hadijelentésében az orosz védelmi minisztérium. Az Egyesült Államok idén januárban jelentette be, hogy...

USA: nincs értelme fejlett drónokat adni Ukrajnának, mert nincs esélyük az orosz légvédelemmel szemben

Az Egyesült Államok nem látja értelmét annak, hogy átadja Ukrajnának az MQ-9 Reaper felderítő és csapásmérő drónokat, mert azoknak nincs esélyük az orosz légvédelmi...

DNR: orosz kézre került a bahmuti színesfémüzem is

Az orosz erők szinte teljesen megtisztították az ipari övezetet, amelyen a bahmuti (Artyomovszk) színesfém-feldolgozó üzem (AZOM) található - közölte Gyenisz Pusilin, a nagyrészt orosz...
spot_img

Videó