2023, október 4.
18.2 C
Budapest
13.7 C
Moszkva

Sorozatvető-támadás érte Donyeck belvárosát

Egy civil lakos – egy idős nő – életét vesztette, további 16 pedig megsebesült, amikor ukrán sorozatvető-támadás érte Donyeck belvárosát – jelentette ki Igor Kimakovszkij, a donyecki régió megbízott vezetőjének tanácsadója pénteken a Moszkva 24 televíziónak nyilatkozva.

A támadás a fedett vásárcsarnok környékét érte.

Előző nap kilenc civil vesztette életét, hét pedig megsebesült, amikor amerikai HIMARS sorozatvetők srapneltöltetű rakétái robbantak fel egy donyecki járműtelep felett.

Igor Konasenkov altábornagy, az orosz védelmi minisztérium szóvivője a pénteki hadijelentést ismertetve mintegy 375 főben nevezte meg az ukrán fegyveres erők egy nap alatt elszenvedett emberveszteségét. Mint mondta, közülük mintegy 260 katona a Donyeck körzetében vívott harcokban esett el.

A tábornok a megsemmisített ukrán haditechnikai eszközök és katonai objektumok között nevezett meg egyebek között három harckocsit, egy vezetésipontot és két lőszerraktárt.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Olasz védelmi miniszter: minden lehetőséget kimerítettünk Ukrajna támogatására

Olaszországnak nincsenek korlátlan forrásai Ukrajna támogatására - mondta az ország védelmi minisztere, Guido Crosetto a Sky TG24 csatornának. "Olaszország sokat tett, a légvédelmi rendszerekre összpontosított,...

The Guardian: Charles Michel csak véletlenül mondta, hogy Ukrajna 2030-ban EU-tag lesz

Az Európai Tanács vezetője, Charles Michel, amikor Ukrajna EU-csatlakozásának lehetséges időpontjairól beszélt, "véletlenszerűen" mondta a 2030-as évet, amelynek nincs semmi alapja - írja a...

Az orosz légierő meghiúsította egy ukrán kommandós egység partraszállását a Krím félszigeten

Az orosz légierő meghiúsította az ukrán kommandósok partraszállási kísérletét a Krímben - közölte az orosz védelmi minisztérium szerda reggel közleményben. A védelmi minisztérium szerint egy...
spot_img

Videó