2023, szeptember 28.
14.3 C
Budapest
14 C
Moszkva

Biden egy évvel meghosszabbította az oroszellenes szankciókat

Joe Biden amerikai elnök egy évvel meghosszabbította az oroszellenes szankciók rendszerét, amelyet egyebek mellett az amerikai választásokba való állítólagos orosz beavatkozás és a nemzetközi jog elveinek megsértése ürügyén vezettek be – derül ki a Fehér Ház által pénteken közzétett, a képviselőház elnökének és a szenátus elnökének címzett, az Oroszországi Föderáció kormányának meghatározott káros külföldi tevékenységeivel kapcsolatos nemzeti szükségállapot folytatásáról szóló levelekből.

A dokumentumok szerint Oroszország “meghatározott káros külföldi tevékenységeket” folytat az Egyesült Államok ellen, “különösen az Egyesült Államokban és szövetségeseiben és partnereiben a szabad és tisztességes demokratikus választások és demokratikus intézmények lebonyolításának aláásására irányuló erőfeszítéseket”, “az Egyesült Államok és szövetségesei és partnerei elleni rosszindulatú, kibernetikai tevékenységeket”.

Emellett azt állítják, hogy Oroszország megsérti “a nemzetközi jog jól bevált elveit, beleértve az államok területi integritásának tiszteletben tartását”. Mindezekre tekintettel a washingtoni kormányzat szerint Oroszország továbbra is “szokatlan és rendkívüli fenyegetést jelent az Egyesült Államok nemzetbiztonságára, külpolitikájára és gazdaságára”.

“Ezért úgy határoztam, hogy szükséges az 14024-es végrehajtási rendelettel kihirdetett nemzeti vészhelyzet folytatása az Oroszországi Föderáció kormányának meghatározott káros külföldi tevékenységei tekintetében” – áll Biden levelében.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Előretört az orosz hadsereg a dél-donyecki frontszakaszon

Kedvezőbb hadállásokat foglaltak el az orosz erők az ukrajnai front dél-donyecki szakaszán, miközben a Zaporozsje megyei Prijutne településnél két ukrán támadást visszavertek - közölte...

NYT: az akadozó ellentámadása komoly veszélyt jelent Ukrajna számára

Ukrajna akadozó ellentámadása komoly veszélyt jelent Kijev számára, mivel a harctéren a haladás hiánya a nyugati támogatás csökkenéséhez vezethet - jelentette csütörtökön a New...

Izvesztyija: Oroszország felmenti a jövedelemadó fizetése alól a hadműveletben résztvevő önkénteseket

Az orosz parlament alsóháza a jövő hónapban olyan törvényt fogadhat el, amely mentesítené az Ukrajnában harcoló önkénteseket a jövedelemadó alól - jelentette az Izvesztyija...
spot_img

Videó