2022, október 3.
13.3 C
Budapest
8.9 C
Moszkva

Soros pénzelte, Biden felügyelte az amerikai biofegyver-programot Ukrajnában az orosz védelmi tárca szerint

Joe Biden koordinálta az amerikai katonai-biológiai program végrehajtóinak munkáját Ukrajnában – közölte Igor Kirillov, az orosz fegyveres erők sugárvédelmi, vegyi és biológiai védelmi erőinek vezetője – írja a RIA Novosztyi.

“Az amerikai katonai-biológiai tevékenység ideológusai Ukrajnában a Demokrata Párt vezetői” – mondta a tábornok.

Elmondása szerint először is megteremtették a jogi keretet ahhoz, hogy a kutatást közvetlenül a szövetségi költségvetésből finanszírozzák. Ennek érdekében a Demokrata Párt által ellenőrzött nem kormányzati szervezetektől állami garanciák mellett gyűjtöttek forrásokat.

Így Barack Obama, az USA korábbi elnöke “2005-ben partnerségi megállapodást kötött Ukrajnával katonai és biológiai programok indításáról az ország területén”. Hillary Clinton volt külügyminiszter viszont “kezdeményezte a biológiai fenyegetések elleni amerikai stratégia elfogadását, és támogatta a kettős felhasználású kutatások legalizálását”.

A Fehér Ház jelenlegi vezetője, Joe Biden Obama idején alelnökként “koordinálta a katonai-biológiai program végrehajtóinak tevékenységét, és részt vett az ukrajnai pénzügyi csalásokban”. A spekuláns Soros Györgyről pedig kiderült, hogy “az ukrajnai katonai-biológiai kutatások fő támogatója és a Big Pharma lobbistája”.

Ezen kívül gyógyszeripari vállalatok, köztük a Pfizer, a Moderna és az amerikai székhelyű Merck, valamint az amerikai hadügyminisztériummal kapcsolatban álló Gilead is részesei a rendszernek – magyarázta Kirillov.

Ez lehetővé teszi az Egyesült Államok szakértői számára, hogy az új gyógyszerek tesztelésekor megkerüljék a nemzetközi biztonsági előírásokat. Így a nyugati vállalatok komolyan csökkentik a kutatási programok végrehajtásának költségeit, és jelentős versenyelőnyre tesznek szert – állapította meg a katonai szakértő.

Korábban a védelmi minisztérium szakértői két mariupoli biolaboratóriumot látogattak meg, és ott dokumentumok sürgősségi megsemmisítésének nyomait találták. A minisztérium szerint Ukrajnában több mint 30 biológiai laboratóriumból álló hálózat alakult ki, amely az USA érdekeit szolgálta, de az orosz különleges művelet megindulása után mindent eltávolítottak, ami a katonai-biológiai program folytatásához szükséges volt. A minisztérium arra a következtetésre jutott, hogy Ukrajna valójában a Pentagon kísérleti terepe lett a biológiai fegyverek összetevőinek kifejlesztésére és új gyógyszerminták tesztelésére.

Figyelem Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

- Hirdetés - spot_img

UKRÁN VÁLSÁG

Elon Musk: a Krím Oroszország része

Elon Musk a Twitteren szólalt meg az Oroszország és Ukrajna között zajló eseményekről. Egy tervet is javasolt az ukrajnai ellenségeskedések befejezésére, feldühítve ezzel az ukránokat: -...

Az ukrán parancsnok szerint Putyin be akarja venni Kijevet

Vlagyimir Putyin orosz elnök azt tervezi, hogy végül elfoglalja Kijevet - állította Szerhij Najev altábornagy, az ukrán vezérkari főnök helyettese. Hozzátette azonban, hogy jelenleg...

Az ukránok betörtek az LNR területére, de tűzzsákba kerültek

A Luganszki Népköztársaság területén lévő ukrán csapatok "tűzzsákba" kerültek - közölte Andrej Marocsko, az LNR Népi Milícia szóvivője. "Sikerült nekik (az ukrán csapatoknak - a...