2023, március 31.
10.3 C
Budapest
0.1 C
Moszkva

Soros pénzelte, Biden felügyelte az amerikai biofegyver-programot Ukrajnában az orosz védelmi tárca szerint

Joe Biden koordinálta az amerikai katonai-biológiai program végrehajtóinak munkáját Ukrajnában – közölte Igor Kirillov, az orosz fegyveres erők sugárvédelmi, vegyi és biológiai védelmi erőinek vezetője – írja a RIA Novosztyi.

“Az amerikai katonai-biológiai tevékenység ideológusai Ukrajnában a Demokrata Párt vezetői” – mondta a tábornok.

Elmondása szerint először is megteremtették a jogi keretet ahhoz, hogy a kutatást közvetlenül a szövetségi költségvetésből finanszírozzák. Ennek érdekében a Demokrata Párt által ellenőrzött nem kormányzati szervezetektől állami garanciák mellett gyűjtöttek forrásokat.

Így Barack Obama, az USA korábbi elnöke “2005-ben partnerségi megállapodást kötött Ukrajnával katonai és biológiai programok indításáról az ország területén”. Hillary Clinton volt külügyminiszter viszont “kezdeményezte a biológiai fenyegetések elleni amerikai stratégia elfogadását, és támogatta a kettős felhasználású kutatások legalizálását”.

A Fehér Ház jelenlegi vezetője, Joe Biden Obama idején alelnökként “koordinálta a katonai-biológiai program végrehajtóinak tevékenységét, és részt vett az ukrajnai pénzügyi csalásokban”. A spekuláns Soros Györgyről pedig kiderült, hogy “az ukrajnai katonai-biológiai kutatások fő támogatója és a Big Pharma lobbistája”.

Ezen kívül gyógyszeripari vállalatok, köztük a Pfizer, a Moderna és az amerikai székhelyű Merck, valamint az amerikai hadügyminisztériummal kapcsolatban álló Gilead is részesei a rendszernek – magyarázta Kirillov.

Ez lehetővé teszi az Egyesült Államok szakértői számára, hogy az új gyógyszerek tesztelésekor megkerüljék a nemzetközi biztonsági előírásokat. Így a nyugati vállalatok komolyan csökkentik a kutatási programok végrehajtásának költségeit, és jelentős versenyelőnyre tesznek szert – állapította meg a katonai szakértő.

Korábban a védelmi minisztérium szakértői két mariupoli biolaboratóriumot látogattak meg, és ott dokumentumok sürgősségi megsemmisítésének nyomait találták. A minisztérium szerint Ukrajnában több mint 30 biológiai laboratóriumból álló hálózat alakult ki, amely az USA érdekeit szolgálta, de az orosz különleges művelet megindulása után mindent eltávolítottak, ami a katonai-biológiai program folytatásához szükséges volt. A minisztérium arra a következtetésre jutott, hogy Ukrajna valójában a Pentagon kísérleti terepe lett a biológiai fegyverek összetevőinek kifejlesztésére és új gyógyszerminták tesztelésére.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Lavrov: a nyugati országok közvetlen részvevő az Oroszország elleni háborúnak

A nyugati országok közvetlen résztvevői az Oroszország elleni háborúnak - mondta Szergej Lavrov külügyminiszter a Prensa Latina kubai hírügynökségnek adott interjújában. "Nem tűrhetjük tovább a...

Amerikai támogatásért cserébe Horvátország 14 helikoptert küld Ukrajnának

Horvátország tizenkét Mi-8 és két Mi-8T típusú szovjet-orosz gyártmányú közepes szállító helikoptert küld Ukrajnának - ezt Mario Banozic védelmi miniszter erősítette meg csütörtökön, a...

Kuleba: a régóta várt ukrán ellentámadás nem lesz sorsdöntő, de ettől még támogassák Ukrajnát

Az Ukrajna által már nagyon várt ellentámadás nem tekinthető sorsdöntő pillanatnak az Oroszországgal fennálló konfliktusban - jelentette ki Dmitro Kuleba kijevi külügyminiszter, aki felszólította...
spot_img

Videó