2024, február 24.
11.3 C
Budapest
-0.2 C
Moszkva

Soros György két alapítványa nem kívánatos Oroszországban

Az orosz politikusok régóta támadják Soros Györgyöt. Két alapítványa ellen július óta vizsgálódnak, most pedig nemkívánatosnak nyilvánították őket. Veszélyezteti Oroszország alkotmányos rendjét és az állam biztonságát Soros György magyar származású amerikai milliárdos két alapítványa, a Nyílt Társadalom Alapítványt és a Nyílt Társadalom Intézetének (OSI) Támogatási Alapítványát. Ezért, az orosz főállamügyészség szerint, nem kívánatosak Oroszországban.

A két alapítvánnyal szembeni vizsgálatot az orosz törvényhozás kezdeményezte július elején.

Moszkvai politikusok oroszellenes retorikával, az ország érdekeibe való beavatkozással vádolják Soros Györgyöt. Szerintük Soros volt a társfinanszírozója 2013-2014 telén a Viktor Janukovics akkori, oroszbarát ukrán elnök elleni ukrajnai tömegmegmozdulásoknak.

Az orosz igazságszolgáltatás korábban szintén nem kívánatossá nyilvánította az amerikai kongresszus társfinanszírozásában működő Nemzeti Demokráciaalapítványt (National Endowment for Democracy). Akkor az orosz lépés ellen tiltakozott a moszkvai amerikai nagykövetség.

Támogasd a donyecki gyerekeket!

Oroszországban élő nemzeti érzelmű magyarok és anyaországi segítőik közreműködésével támogathatod a donyecki gyerekeket.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Ukrajna megfenyegette Lengyelországot a tiltakozó gazdák miatt

Kijev fenntartja magának a jogot, hogy megtorlást alkalmazzon Lengyelországgal szemben, ha nem győzi meg a tiltakozó gazdákat, hogy hagyjanak fel a határátkelők blokkolásával -...

Bloomberg: Magyarország blokkolta, hogy az EU közös nyilatkozatot adjon ki Ukrajnáról

Magyarország megakadályozta, hogy az Európai Unió tagállamai közös nyilatkozatot írjanak alá az ukrajnai orosz különleges hadművelet megindítása óta eltelt két év alkalmából - írja...

Felmérés: a franciák többsége nem akarja Ukrajnát az Európai Unióba

Ukrajna uniós csatlakozásának kilátása szinte egyöntetűen megosztja a francia társadalmat - derült ki a CSA kutatóintézet új felméréséből. A pénteken közzétett közvélemény-kutatási eredmények szerint...
spot_img

Videó