2022, július 1.
34.7 C
Budapest
20.6 C
Moszkva

Sojgu: elérte célját az orosz-belorusz Zapad-2017 hadgyakorlat

Elérte célját az orosz-belorusz Zapad-2017 hadgyakorlat, az azon részt vevő orosz egységek és harci eszközök pedig visszatértek állandó állomáshelyükre – jelentette ki Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter egy pénteki moszkvai katonai tanácskozáson.

Elmondta, hogy a hadgyakorlaton 50 ország 95 megfigyelője volt jelen. Megismételte a védelmi tárca által korábban már ismertetett adatokat, amelyek szerint a hét napig tartó, kizárólag védelmi és terrorelhárító jellegűnek mondott hadgyakorlaton mintegy 12 700 katona és 680 harcjármű, 70 repülőgép és 10 hajó vett részt, Fehéroroszországban és Oroszország három régiójában, a Kalinyingrádi, a Leningrádi és a Pszkovi megyében. Moszkva mintegy 5500, Minszk pedig mintegy 7200 katonát mozgósított.

Sojgu hangsúlyozta, hogy megalapozatlannak bizonyultak a nyugati médiában a hadgyakorlat agresszív jellegével kapcsolatban megfogalmazott félelmek. Kifogásolta, hogy még egyes állami vezetők is azt állították, hogy a manőverek területfoglalás előjátékaként szolgálnak.

Megfogalmazása szerint az orosz-fehérorosz hadgyakorlatra való felkészülés “példátlan tájékoztatási nyomás” alatt folyt. MTI

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Kövess minket a Telegramon!

Exkluzív tartalmakért csatlakozz Telegram csatornánkra!

Ajánló

- Hirdetés - spot_img

FRISS