2023, március 31.
10.2 C
Budapest
0.4 C
Moszkva

Sojgu: az ukránok több mint 6500 katonát vesztettek januárban

Az ukrán katonai veszteségek januárban meghaladták a 6500 főt, miközben az Ukrán Fegyveres Erők 26 repülőgépe és hét helikoptere semmisült meg a múlt hónap folyamán – közölte Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter, akit az Interfax idéz.

“A nyugati országok példátlan katonai segítsége ellenére az ellenség jelentős veszteségeket szenved. Csak az idei év első hónapjában ezek több mint 6500 katonát, 26 repülőgépet, hét helikoptert és 208 drónt tettek ki” – mondta Sojgu kedden.

Elmondta, hogy az ukrán hadsereg 341 harckocsit és más páncélozott harcjárművet, valamint 40 rakéta-sorozatvető harcjárművet veszített a hónap folyamán.

“Felismerve, hogy Oroszországot nem lehet katonailag legyőzni, az ukrán vezetés továbbra is bűncselekményekhez folyamodik, hogy megfélemlítse az új orosz entitások polgárait. Az ukrán fegyveres erők lakónegyedeket, kórházakat, olyan helyeket támadnak, ahol civilek gyülekeznek, terrorcselekményeket követnek el állami és szociális létesítmények ellen” – mondta Sojgu.

A miniszter megjegyezte, hogy az ukrán fél megtagadta a tűzszünetet az ortodox karácsony idején, és az ukrán fegyveres erők intenzív ágyúzást hajtott végre ebben az időszakban.

“Az ellenség összesen több mint 550 tüzérségi és aknavető lövedéket lőtt ki. Az ukrán tüzérséget az orosz csapatok megtorló tüze elfojtotta” – mondta Sojgu.

Sojgu szerint az Egyesült Államok és szövetségesei igyekeznek minél tovább elhúzni a konfliktust, ezért “nehéz támadó fegyverekkel” látják el, és nyíltan orosz területek elfoglalására ösztönzik Kijevet.

“Az ilyen lépések ténylegesen a NATO-országokat is belerángatják a konfliktusba, és kiszámíthatatlan mértékű eszkalációhoz vezethetnek” – figyelmeztetett.

Mint mondta, eközben az orosz hadsereg “folytatja a leszállított fegyverek felőrlését” mind az érintkezési vonalon, mind az odavezető úton.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Lavrov: a nyugati országok közvetlen részvevő az Oroszország elleni háborúnak

A nyugati országok közvetlen résztvevői az Oroszország elleni háborúnak - mondta Szergej Lavrov külügyminiszter a Prensa Latina kubai hírügynökségnek adott interjújában. "Nem tűrhetjük tovább a...

Amerikai támogatásért cserébe Horvátország 14 helikoptert küld Ukrajnának

Horvátország tizenkét Mi-8 és két Mi-8T típusú szovjet-orosz gyártmányú közepes szállító helikoptert küld Ukrajnának - ezt Mario Banozic védelmi miniszter erősítette meg csütörtökön, a...

Kuleba: a régóta várt ukrán ellentámadás nem lesz sorsdöntő, de ettől még támogassák Ukrajnát

Az Ukrajna által már nagyon várt ellentámadás nem tekinthető sorsdöntő pillanatnak az Oroszországgal fennálló konfliktusban - jelentette ki Dmitro Kuleba kijevi külügyminiszter, aki felszólította...
spot_img

Videó