2024, február 26.
12.8 C
Budapest
-0.2 C
Moszkva

Sojgu: az ukránok több mint 6500 katonát vesztettek januárban

Az ukrán katonai veszteségek januárban meghaladták a 6500 főt, miközben az Ukrán Fegyveres Erők 26 repülőgépe és hét helikoptere semmisült meg a múlt hónap folyamán – közölte Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter, akit az Interfax idéz.

“A nyugati országok példátlan katonai segítsége ellenére az ellenség jelentős veszteségeket szenved. Csak az idei év első hónapjában ezek több mint 6500 katonát, 26 repülőgépet, hét helikoptert és 208 drónt tettek ki” – mondta Sojgu kedden.

Elmondta, hogy az ukrán hadsereg 341 harckocsit és más páncélozott harcjárművet, valamint 40 rakéta-sorozatvető harcjárművet veszített a hónap folyamán.

“Felismerve, hogy Oroszországot nem lehet katonailag legyőzni, az ukrán vezetés továbbra is bűncselekményekhez folyamodik, hogy megfélemlítse az új orosz entitások polgárait. Az ukrán fegyveres erők lakónegyedeket, kórházakat, olyan helyeket támadnak, ahol civilek gyülekeznek, terrorcselekményeket követnek el állami és szociális létesítmények ellen” – mondta Sojgu.

A miniszter megjegyezte, hogy az ukrán fél megtagadta a tűzszünetet az ortodox karácsony idején, és az ukrán fegyveres erők intenzív ágyúzást hajtott végre ebben az időszakban.

“Az ellenség összesen több mint 550 tüzérségi és aknavető lövedéket lőtt ki. Az ukrán tüzérséget az orosz csapatok megtorló tüze elfojtotta” – mondta Sojgu.

Sojgu szerint az Egyesült Államok és szövetségesei igyekeznek minél tovább elhúzni a konfliktust, ezért “nehéz támadó fegyverekkel” látják el, és nyíltan orosz területek elfoglalására ösztönzik Kijevet.

“Az ilyen lépések ténylegesen a NATO-országokat is belerángatják a konfliktusba, és kiszámíthatatlan mértékű eszkalációhoz vezethetnek” – figyelmeztetett.

Mint mondta, eközben az orosz hadsereg “folytatja a leszállított fegyverek felőrlését” mind az érintkezési vonalon, mind az odavezető úton.

Támogasd a donyecki gyerekeket!

Oroszországban élő nemzeti érzelmű magyarok és anyaországi segítőik közreműködésével támogathatod a donyecki gyerekeket.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Kuleba: a lengyel gazdatüntetés mögött is Oroszország áll

A lengyel gazdák ukrán import elleni folyamatos tiltakozásai mögött "nyilvánvaló orosz nyomok" húzódnak meg - állította Dmitrij Kuleba kijevi külügyminiszter. Lengyel aktivisták hónapok óta tüntetnek...

Zelenszkij: orosz kémek vannak a legfelsőbb szinteken is

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök azt gyanítja, hogy főparancsnokságának tagjai és nemzetközi partnerei információkat szivárogtathatnak ki Oroszországnak - jelentette ki vasárnap az ukrán televízióban. Mindez...

Kuleba: a Nyugat harmadik országokban keres lőszert Ukrajnának

A nyugati országok harmadik országokban keresnek lőszert, mivel nincs saját, amit Kijevbe küldhetnének - mondta Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter. "Döntés van arról, hogy honnan és...
spot_img

Videó