2022, augusztus 16.
27.5 C
Budapest
26 C
Moszkva

Sky News: az ukrán elit egység katonáinak 80 százaléka meghalt vagy megsebesült

A brit Sky Newsnak a frontvonal közelében, Szeverodonyeck városától délre nyilatkozó századparancsnok szerint a 2018 óta együtt harcoló, tapasztalt katonák magja odaveszett.

Az ukrán tengerészgyalogosok egyik elit egységének parancsnoka a Sky Newsnak elmondta, hogy a legjobban kiképzett katonáinak többsége megsebesült vagy meghalt.

Olekszandr századparancsnok a frontvonal közelében, Szeverodonyeck városától délre elmondta, hogy a tapasztalt katonák magja, akik 2018 óta együtt harcoltak, odavesztek.

“Az egységem 100%-ban hivatásos katonákból állt, akiknek rengeteg tapasztalatuk van. Most 80%-uk súlyos sérülések vagy halál miatt harcképtelen” – mondta.

Az Ukrajnát az Oroszországgal vívott négy hónapja tartó háborúban támogatókat riasztó megjegyzésekben azt mondja, nem tudja, meddig bírja ki az egysége az ilyen veszteségeket.

“Nem is tudom, hogyan válaszoljak erre a kérdésre” – mondja Olekszandr. “Nehéz. Nehéz, de nincs más választásunk”.

Szergej Haidai, Luhanszk kormányzója a Szeverodonyeck védelmében életüket vesztett emberek számára hivatkozva azt mondta, hogy az ukránok megkezdenék a kivonulást a lerombolt városból a folyamatos orosz légi és szárazföldi támadások közepette.

Oleksandr parancsnok szerint a harcedzett katonák elvesztése érzelmileg megviselte az egységét, amelynek tagjai “egy nagy családként” tekintettek egymásra.

Most az új újoncok harcra való felkészítésének felelőssége hárul rá.

“Ritka, hogy csak ülünk itt” – mondja.

“Általában mindig lőgyakorlatokat, taktikai kiképzést, orvosi és mérnöki gyakorlatokat végzünk.”

“Az aktív harcok során sok sebesültünk és halottunk van, így új emberek lépnek a helyükre, és az új emberek kevésbé felkészültek.

“Folyamatosan edzenünk kell, hogy az egységem jól felkészült legyen.”

Oleksandr parancsnok azt állítja, hogy az orosz harci veszteségek még magasabbak, és a Sky News-t elvitte az Avdiivka város közelében zajló nagyobb ütközet helyszínére, hogy érvelését alátámassza.

Azt mondja, hogy egysége visszaverte az orosz páncélos oszlopok többszöri kísérletét az ukrán vonalak áttörésére, 19 járművet semmisített meg, és több tucat ellenséges katonát ölt meg.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

- Hirdetés - spot_img

FRISS

UKRÁN VÁLSÁG

Sojgu: nincs szükség nukleáris fegyverek bevetésére Ukrajnában

Ukrajnában nincsenek olyan célpontok, amelyek indokolnák egy orosz nukleáris csapást, ezért abszurd minden olyan állítás, hogy Oroszország nukleáris fegyvereket vethetne be katonai műveletben -...

Putyin: az USA ágyútölteléknek használja az ukránokat

Az Egyesült Államok azt akarja, hogy az ukrajnai konfliktus minél tovább elhúzódjon - mondta Vlagyimir Putyin orosz elnök. "Az ukrajnai helyzet azt mutatja, hogy az...

Lengyel és német zsoldosokat semmisítettek meg az orosz légicsapások

Az orosz hadsereg több tucatnyi zsoldost ölt meg Ukrajnában nagy pontosságú csapásokban - közölte hétfőn az orosz védelmi minisztérium. Közölték, hogy az orosz légierő a...