2023, március 28.
3.5 C
Budapest
6 C
Moszkva

Sky News: az ukrán elit egység katonáinak 80 százaléka meghalt vagy megsebesült

A brit Sky Newsnak a frontvonal közelében, Szeverodonyeck városától délre nyilatkozó századparancsnok szerint a 2018 óta együtt harcoló, tapasztalt katonák magja odaveszett.

Az ukrán tengerészgyalogosok egyik elit egységének parancsnoka a Sky Newsnak elmondta, hogy a legjobban kiképzett katonáinak többsége megsebesült vagy meghalt.

Olekszandr századparancsnok a frontvonal közelében, Szeverodonyeck városától délre elmondta, hogy a tapasztalt katonák magja, akik 2018 óta együtt harcoltak, odavesztek.

“Az egységem 100%-ban hivatásos katonákból állt, akiknek rengeteg tapasztalatuk van. Most 80%-uk súlyos sérülések vagy halál miatt harcképtelen” – mondta.

Az Ukrajnát az Oroszországgal vívott négy hónapja tartó háborúban támogatókat riasztó megjegyzésekben azt mondja, nem tudja, meddig bírja ki az egysége az ilyen veszteségeket.

“Nem is tudom, hogyan válaszoljak erre a kérdésre” – mondja Olekszandr. “Nehéz. Nehéz, de nincs más választásunk”.

Szergej Haidai, Luhanszk kormányzója a Szeverodonyeck védelmében életüket vesztett emberek számára hivatkozva azt mondta, hogy az ukránok megkezdenék a kivonulást a lerombolt városból a folyamatos orosz légi és szárazföldi támadások közepette.

Oleksandr parancsnok szerint a harcedzett katonák elvesztése érzelmileg megviselte az egységét, amelynek tagjai “egy nagy családként” tekintettek egymásra.

Most az új újoncok harcra való felkészítésének felelőssége hárul rá.

“Ritka, hogy csak ülünk itt” – mondja.

“Általában mindig lőgyakorlatokat, taktikai kiképzést, orvosi és mérnöki gyakorlatokat végzünk.”

“Az aktív harcok során sok sebesültünk és halottunk van, így új emberek lépnek a helyükre, és az új emberek kevésbé felkészültek.

“Folyamatosan edzenünk kell, hogy az egységem jól felkészült legyen.”

Oleksandr parancsnok azt állítja, hogy az orosz harci veszteségek még magasabbak, és a Sky News-t elvitte az Avdiivka város közelében zajló nagyobb ütközet helyszínére, hogy érvelését alátámassza.

Azt mondja, hogy egysége visszaverte az orosz páncélos oszlopok többszöri kísérletét az ukrán vonalak áttörésére, 19 járművet semmisített meg, és több tucat ellenséges katonát ölt meg.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Először jelentette GDLSB okosbomba megsemmisítését az orosz védelmi tárca

Először tett említést GLSDB (rakétameghajtóval ellátott földi indítású precíziós bomba) lelövéséről keddi hadijelentésében az orosz védelmi minisztérium. Az Egyesült Államok idén januárban jelentette be, hogy...

USA: nincs értelme fejlett drónokat adni Ukrajnának, mert nincs esélyük az orosz légvédelemmel szemben

Az Egyesült Államok nem látja értelmét annak, hogy átadja Ukrajnának az MQ-9 Reaper felderítő és csapásmérő drónokat, mert azoknak nincs esélyük az orosz légvédelmi...

DNR: orosz kézre került a bahmuti színesfémüzem is

Az orosz erők szinte teljesen megtisztították az ipari övezetet, amelyen a bahmuti (Artyomovszk) színesfém-feldolgozó üzem (AZOM) található - közölte Gyenisz Pusilin, a nagyrészt orosz...
spot_img

Videó