2022, augusztus 16.
27.5 C
Budapest
26 C
Moszkva

Mintegy 70 ukrán katona adta meg magát Azot vegyi üzemben

A szeverodonyecki Azot vegyi üzemben állomásozó mintegy 70 ukrán katona megadta magát – közölte Rodion Mirosnyik, a Luganszki Népköztársaság (LNR) oroszországi nagykövete, akit a RIA Novosztyi idéz.

“Először is, elég sok (fegyverest) likvidáltak ott, mert elég aktív katonai akciók voltak. Egy részük megpróbált áttörni a Szeverszkij Donyeck irányába, más részüknek sikerült elmenekülnie. Nem sokan estek fogságba, körülbelül 50-70 ember, legalábbis a helyi jelentések szerint. Mások megpróbáltak szétszéledni” – mondta a Szolovjov Live című műsorban.

Szerinte elképzelhető, hogy az ukrán katonák egy része civileknek álcázva magát hagyta el a gyárat, akik bunkerekben húzódtak meg.

“Nem hiszem, hogy az Azotnál az volt a kérdés, hogy a lehető legtöbb harcost elfogjuk. A cél Szeverodonyeck megtisztítása volt, és ez sikerült is. A fő eredmény az, hogy a Szeverszkij Donyeck bal partja szabad” – zárta Mirosnyik.

Igor Konasenkov altábornagy, az orosz védelmi minisztérium szóvivője az esti órákban közölte, hogy meghiúsult az ellenség azon kísérlete, hogy a szeverodonyecki Azot vállalat ipari övezetét az ellenállás makacs melegágyává tegye, az üzem teljes területét, valamint a Szeverszkij Donyec bal partját az LNR határain belül, beleértve Szeverodonyeck és Borivszke városokat, valamint Voronove és Szirotyin településeket, a köztársaság erői ellenőrzik.

Oroszország február 24-én különleges műveletet indított Ukrajnában. Vlagyimir Putyin elnök úgy fogalmazott, hogy célja “azoknak az embereknek a védelme, akiket a kijevi rezsim nyolc éve népirtásnak vetett alá”.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

- Hirdetés - spot_img

FRISS

UKRÁN VÁLSÁG

Sojgu: nincs szükség nukleáris fegyverek bevetésére Ukrajnában

Ukrajnában nincsenek olyan célpontok, amelyek indokolnák egy orosz nukleáris csapást, ezért abszurd minden olyan állítás, hogy Oroszország nukleáris fegyvereket vethetne be katonai műveletben -...

Putyin: az USA ágyútölteléknek használja az ukránokat

Az Egyesült Államok azt akarja, hogy az ukrajnai konfliktus minél tovább elhúzódjon - mondta Vlagyimir Putyin orosz elnök. "Az ukrajnai helyzet azt mutatja, hogy az...

Lengyel és német zsoldosokat semmisítettek meg az orosz légicsapások

Az orosz hadsereg több tucatnyi zsoldost ölt meg Ukrajnában nagy pontosságú csapásokban - közölte hétfőn az orosz védelmi minisztérium. Közölték, hogy az orosz légierő a...