2023, március 28.
0.5 C
Budapest
-0.2 C
Moszkva

Mintegy 70 ukrán katona adta meg magát Azot vegyi üzemben

A szeverodonyecki Azot vegyi üzemben állomásozó mintegy 70 ukrán katona megadta magát – közölte Rodion Mirosnyik, a Luganszki Népköztársaság (LNR) oroszországi nagykövete, akit a RIA Novosztyi idéz.

“Először is, elég sok (fegyverest) likvidáltak ott, mert elég aktív katonai akciók voltak. Egy részük megpróbált áttörni a Szeverszkij Donyeck irányába, más részüknek sikerült elmenekülnie. Nem sokan estek fogságba, körülbelül 50-70 ember, legalábbis a helyi jelentések szerint. Mások megpróbáltak szétszéledni” – mondta a Szolovjov Live című műsorban.

Szerinte elképzelhető, hogy az ukrán katonák egy része civileknek álcázva magát hagyta el a gyárat, akik bunkerekben húzódtak meg.

“Nem hiszem, hogy az Azotnál az volt a kérdés, hogy a lehető legtöbb harcost elfogjuk. A cél Szeverodonyeck megtisztítása volt, és ez sikerült is. A fő eredmény az, hogy a Szeverszkij Donyeck bal partja szabad” – zárta Mirosnyik.

Igor Konasenkov altábornagy, az orosz védelmi minisztérium szóvivője az esti órákban közölte, hogy meghiúsult az ellenség azon kísérlete, hogy a szeverodonyecki Azot vállalat ipari övezetét az ellenállás makacs melegágyává tegye, az üzem teljes területét, valamint a Szeverszkij Donyec bal partját az LNR határain belül, beleértve Szeverodonyeck és Borivszke városokat, valamint Voronove és Szirotyin településeket, a köztársaság erői ellenőrzik.

Oroszország február 24-én különleges műveletet indított Ukrajnában. Vlagyimir Putyin elnök úgy fogalmazott, hogy célja “azoknak az embereknek a védelme, akiket a kijevi rezsim nyolc éve népirtásnak vetett alá”.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Kép: az ukrán ENSZ delegáció, nem ukrán, hanem orosz tolmácsot hallgat

Dmitrij Poljanszkij, Oroszország ENSZ-missziójának helyettes vezetője egy képet osztott meg a Twitteren, amely látszik, hogy az ukrán delegáció orosz tolmácsot hallgatva vesz részt az...

Der Spiegel: Németország leszállította a 18 Leopard 2 harckocsit Ukrajnának

A német kormány által Kijevnek ígért Leopard 2 harckocsikat leszállították Ukrajnának - írja a Der Spiegel magazin saját forrásaira hivatkozva. Mintegy két hónappal azután, hogy...

Az ukrán vezetés még tagadja, de katonáik beismerték Bahmut bekerítését a sajtónak

Az orosz egységek szinte teljesen körülzárták Artemivszk (Bahmut) városát - idézte a Strana.ua ukrán portál Jevhen Dikij volt Ajdar zászlóalj századparancsnokot. "Ha Bahmut most körülbelül...
spot_img

Videó