2022, november 27.
4.3 C
Budapest
-5.2 C
Moszkva

Scholz: hatékonyak a nyugati szankciók, megleptük Putyint

Olaf Scholz német kancellár úgy véli, hogy a Nyugat oroszellenes szankciói hatékonyak és helyesek, és hogy az ukrán konfliktusra adott egységes európai válaszlépésekkel sikerült meglepni Vlagyimir Putyin orosz elnököt.

“A nyugati szankciók hatékonyak és helyesek” – mondta Scholz a Magdeburgi Volksstimme című német lapnak adott interjúban.

A kancellár szerint a szankciók fontos eszközei annak, hogy nyomást gyakoroljanak Oroszországra az ukrajnai konfliktus befejezése érdekében.

“Az ország el van vágva a globális technológiai fejlődéstől. Minél tovább tart ez, annál nagyobb kárt okoz Oroszországnak. Számomra Németország kilépése (az Ukrajnát támogató nyugati szövetségből) szóba sem jöhet” – tette hozzá a kancellár. Megjegyezte azt is, hogy Európa “erős és egységes válasza” a konfliktusra “meglepte Putyint”. “Nem számított rá” – véli a kancellár.

Az ukrajnai különleges művelet kezdete óta a Nyugat fokozta az Oroszországra gyakorolt szankciós nyomást, ami Európában és az Egyesült Államokban a villamos energia, az üzemanyag és az élelmiszerek árának emelkedéséhez vezetett. Vlagyimir Putyin orosz elnök kijelentette, hogy az Oroszország megfékezésére és gyengítésére irányuló politika a Nyugat hosszú távú stratégiája, és hogy a szankciók súlyos csapást mértek az egész világgazdaságra. Szerinte a Nyugat fő célja, hogy emberek millióinak életét megnehezítse.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

- Hirdetés -spot_img

UKRÁN VÁLSÁG

Orbán: szükség van egy szuverén Ukrajnára

Orbán Viktor miniszterelnök, a Kereszténydemokrata Internacionálé (CDI) alelnöke szombaton videókonferencia keretében részt vett a jobboldali világszervezet Panamavárosban zajló vezetőségi ülésén - tájékoztatta az MTI-t...

Putyin: hamarabb kellett volna újraegyesülni a Donbasszal

A Donbassz újraegyesítésének Oroszországgal már korábban meg kellett volna történnie - jelentette ki Vlagyimir Putyin elnök a különleges katonai műveletben részt vevő katonák édesanyjaival...

Videó: üres polcok és pánikfelvásárlás Kijevben

Az ukrán főváros lakói aktívan vásárolják fel az élelmiszereket, a kenyérpolcok üresek - közölte a Strana.ua ukrán online lap a Telegram-csatornáján. "A helyiek videókat tesznek...