2023, március 24.
18.4 C
Budapest
5.7 C
Moszkva

Salvini szerint az orosz gázembargó hívei nem tudják, miről beszélnek

Az Oroszországból érkező gáz csapjait nem lehet reggelről estére elzárni, és aki ezt szorgalmazza, nem tudja miről beszél Matteo Salvini, a Liga jobboldali olasz párt vezetője szerint, aki háború helyett békét sürgetett egy Rómában tartott gazdasági találkozón pénteken.

Matteo Salvini kijelentette, hogy az európai és nemzetközi politikának mindenekelőtt a békét kell sürgetnie ahelyett, hogy kizárólag fegyverekről és háborúról beszélne.

Aki nukleáris háborúról beszél, eltávolítja a békét, ahogyan a határokon felállított rakéták is eltávolítják a békét. Jobban szeretném, ha az emberek a békéről beszélnének. Nem bölcs dolog harmadik világháborút játszani” – mondta a Liga vezetője. Hangsúlyozta: azon dolgozik, hogy a felek letegyék a fegyvert, és ennek érdekében Oroszországgal is egyeztet.

“Minden tőlem telhetőt megteszek, hogy meggyőzzem az orosz felet a tűzszünetről” – hangsúlyozta a jobboldali politikus.

A Liga vezetője részben Mario Draghi miniszterelnöknek üzent, aki a következő napokban Kijevbe készül, és támogatja Ukrajna felfegyverzését. A mostanáig és a következő hetekben küldendő fegyverszállítmányok listáját a védelmi miniszter javaslatára titkosították. “Minél jobban felfegyverezzük az egyik felet, annál jobban távolodik a béke” – jelentette ki Salvini.

Matteo Salvini a Confedilizia építőipari szövetség konferenciáján szólalt fel, és az olaszországi gazdasági előrejelzéseket elemezve drámainak nevezte a helyzetet. Úgy vélte, hogy a háború gazdasági következményei legalább 2023 végéig érezhetők lesznek.

Elmondta, hogy az olasz infláció tíz százalék felé halad, és a korábban előrejelzett négy százalékos gazdasági növekedés legfeljebb két százalékos lesz.

“Aki azt állítja, hogy az orosz gáz nélkül könnyűszerrel megvagyunk, akár reggelről estére lemondhatunk róla, nem tudja, miről beszél” – jelentette ki Salvini.

Mario Draghi korábbi kijelentésére utalva azt mondta, “sajnos, azt hiszem, nem elegendő kikapcsolni a légkondicionálást a háború megállításához”.

Megoldásként az atomenergiát nevezte meg, azt hangoztatva, hogy Olaszország az egyetlen a gazdaságilag fejlett és feltörekvő államokat tömörítő G20-csoportban, amely lemondott az erről az energiaforrásról.

Ami a jobboldali pártkoalíciót illeti, Matteo Salvini közös kormányprogramot szorgalmazott a 2023-as parlamenti választásokra készülve. “Egységesen nyerhetünk már a júniusi időközi helyhatósági választásokon is” – üzente a Liga vezetője a jobboldali Olasz Testvéreknek (FdI) és a jobbközép Hajrá, Olaszország!-nak (FI). Salvini bejelentette, hogy ellátogat az FdI Milánóban megkezdődött és vasárnapig tartó találkozójára, mellyel a párt elnöke, Giorgia Meloni elindította az FdI választási kampányát. Matteo Salvini közös találkozóra invitálta a jövő hétre Melonit és a FI elnökét, Silvio Berlusconit.

Hangsúlyozta, hogy a felmérésekben az első helyen álló jobboldali szövetség egy évvel a választások előtt nem akarja felborítani a Mario Draghi vezette kormányt, de a Liga “békét” sürget az olasz társadalomban is a jelenlegi kormány “harcos” adópolitikájával szemben, amely Matteo Salvini szerint 15 millió olaszt sújt.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Ukrán területek Romániához csatolására nyújtott be törvényjavaslatot egy román képviselő

Egy ellentmondásos törvényjavaslat, amelyet a héten nyújtottak be a román parlamentnek, azt sürgette, hogy a kormány 2027-ig hagyjon fel Ukrajna határainak elismerésével, és csatolja...

Amerikai tanácsadó: az ukrán tavaszi ellentámadás sokkolni fogja a világot

Az ukrán hadsereg készen áll arra, hogy a következő hetekben hatalmas offenzívát indítson az orosz csapatok ellen, amely megdöbbenti majd a globális közösséget -...

Medvegyev az Ukrajnába érkező külföldi katonai szakértők megsemmisítésére szólított fel

Az Ukrajnába szállított fegyvereket kísérő nyugati katonai szakértők legitim célponttá válnak az orosz hadsereg számára - jelentette ki Dmitrij Medvegyev, a Biztonsági Tanács helyettes...
spot_img

Videó