2023, december 6.
2.6 C
Budapest
-9.9 C
Moszkva

Meghalt az ukrajnai harcokban egy volt amerikai tengerészgyalogos

Életét vesztette az ukrajnai háborúban egy amerikai férfi, aki az ukrán hadsereg oldalán harcolt, és korábban az amerikai tengerészgyalogságnál szolgált – közölte a férfi családja pénteken.

A 22 éves Willy Joseph Cancel valószínűleg az első amerikai harcos, aki az Ukrajnában zajló háborúban esett el – jelentette pénteken a Fox News amerikai hírcsatorna, amelynek sikerült elérnie a férfi özvegyét. A CNN-nek pedig Cancel édesanyja erősítette meg fia halálhírét.

A volt katona börtönőrként dolgozott, de februárban jelentkezett egy katonai-biztonsági magánvállalathoz, amely a háború kirobbanása után kifejezetten olyan embereket keresett, akik vállalják, hogy részt vesznek a harcokban Ukrajna oldalán.

Cancel édesanyja szerint a férfi március közepén érkezett Lengyelországba, onnan ment át Ukrajnába, hátra hagyva feleségét és hét hónapos kisfiát az Egyesült Államokban.

A férfi holttestét édesanyja beszámolója szerint még nem találták meg.

Az esetre reagálva az amerikai külügyminisztérium tisztviselői elmondták, tisztában vannak a fejleményekkel, és közelről vizsgálják a történteket.

A külügyminisztérium egyúttal emlékeztetett: egyáltalán nem ajánlják, hogy amerikai állampolgárok Ukrajnába utazzanak, sőt, minden amerikai állampolgárt arra kérnek, hogy hagyja el a kelet-európai országot.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Kocsis Máté: ellenezzük, hogy Ukrajna megkezdje az uniós csatlakozási tárgyalásokat

A kormánypártok ellenzik, hogy Ukrajna megkezdje az uniós csatlakozási tárgyalásokat, ezért a Fidesz és a KDNP ezzel összefüggésben határozati javaslatot terjesztett az Országgyűlés elé...

Pistorius: Ukrajna nem Németország szövetségese

Németország mindent megtesz annak érdekében, hogy Ukrajnának a szükséges katonai segítséget biztosítsa - jelentette ki Boris Pistorius német védelmi miniszter. Emlékeztetett azonban arra, hogy...

Jermak: a folyamatos amerikai támogatás nélkül elveszíthetjük a háborút

Ukrajna elveszítheti a háborút, ha az amerikai Kongresszus akár csak elhalasztja a szavazást a további pénzügyi és katonai támogatásról - jelentette ki az ukrán...
spot_img

Videó