2022, november 29.
0.9 C
Budapest
-6.3 C
Moszkva

Salvini: az EU térítse meg az oroszellenes szankciók okozta kárt az olaszoknak

Az Európai Unió hatóságainak vissza kellene téríteniük az olaszoknak az oroszellenes szankciók bevezetése miatt felmerült költségeket – mondta Matteo Salvini, az olasz Liga párt vezetője.

“Azt kérjük, hogy Európa, mint a COVID esetében is, állítson fel egy pajzsot, hogy fedezze a családok által külön fizetett számlákat, különben szeptemberben egymillió munkahelyet kockáztatunk” – mondta az olasz RTL műsorában.

A Liga vezetője – amelynek a jobbközép koalíció részeként van esélye megnyerni a szeptember 25-i választásokat – hangsúlyozta, hogy támogatja a szankciók folytatását, de nem tartja azokat hatékonynak.

“Eltelt néhány hónap, és a gázszámla megháromszorozódott” – mondta a politikus, hozzátéve, hogy az ukrajnai válság folytatódik, “és Oroszország kasszája feltöltődik”.

Korábban Salvini azt mondta, hogy a korlátozások hatástalanok és segítik az orosz gazdaságot.

Szerinte “a történelemben először fordul elő, hogy valaki, aki szankciók alatt áll, pénzt keres”.

A megközelítés megváltoztatásának szükségességéről beszélt, amikor előző nap a Comói-tónál tartott gazdasági fórumon felszólalt. Az oroszországi turisták Európába való belépésének teljes betiltása ellen is szót emelt, mondván, hogy “az oroszok számára a beutazási vízumok esetleges blokkolása őrültség lenne”.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

- Hirdetés -

UKRÁN VÁLSÁG

Az időjárás és járműhiány miatt az ukránok nem tudják evakuálni sérültjeiket

Az időjárás és az erők hiányosságai miatt az ukránok számára sokkal nehezebbé vált a sebesültek evakuálása Kupjanszk és Kraszno-Limanszk irányában - mondta a RIA...

A Kreml cáfolja az ukrán állításokat arról, hogy az orosz erők elhagyják a zaporozsjei atomerőművet

Nem igaz, hogy az orosz erők a zaporozsjei atomerőmű elhagyására készülnek - jelentette ki Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője újságíróknak hétfőn. Peszkov az ukrán Enerhoatom...

Klicsko Kijev részleges evakuálására figyelmeztet

Kijev polgármestere, Vitalij Klicsko figyelmeztetett, hogy az ukrán főváros részleges kiürítésére kerülhet sor, mivel a hatóságok arra számítanak, hogy a jövő évben is lesznek...