2023, március 28.
2.1 C
Budapest
2.3 C
Moszkva
Array

Saját idegenlégiót hozna létre Oroszország?

Egy Liberális Demokrata párti törvényhozó azt javasolja, hogy hozzanak létre military alakulatokat speciálisan idegen nemzetiségű személyzettel a radikális extremista csoportok általi fenyegetettség ellen, mint az iszlám állam a közel-keleten.

Roman Khudyakov képviselő arra kérte a Honvédelmi Minisztériumot és az oroszok vezette Kollektív Biztonsági Szerződés Szervezetét (mi ez? Az Oroszországi Föderáció, Kazahsztán, Kirgizisztán, Üzbegisztán, Tádzsikisztán, Azerbajdzsán és Örményország. A szerződés célja: egy egységes védelmi térség létrehozása által garantálni az aláíró államok biztonságát és szuverenitását mind a külső, mind a belső veszélyekkel szemben) hogy vizsgálják meg egy katonai alakulat felállítását, mely független lehetne az orosz hadseregtől, és úgy működne , mint a francia idegenlégió.

 

“A francia idegenlégióban 136 országból vannak szerződéses katonák és egyetlen francia állampolgárnak se kell meghalnia háborúban. Miért kéne hát a mi katonáinknak meghalniuk? Így vagy úgy nekünk válaszolnunk kell a modern, mai kihívásokra – legyen az globális biztonsági kihívás, vagy a terrorizmus jelentette veszély” – mondta Khudaykov egy interjújában, amit az Izvestia nevű újságnak adott.

 

Elmondta, hogy az iszlám állam nevű terrorcsoport fenyegetései a közelmúltban nagyon is komolyan veendők és reálisak és ha a hatóságok meg akarják állítani a terroristákat, akkor jobb, ha ezt Oroszország határain kívül teszik meg, az orosz reguláris katonaság közvetlen részvételének mellőzésével.

 

“A légió állománya lehetne például tádzsikok és üzbégek közül, a parancsnokok és instruktorok pedig orosz katonatisztek lennének. Mi ezt már csináljuk Tádzsikisztánban, mert minden kadétjuk orosz katonai iskolákban tanul. Elég tapasztalatunk és forrásunk van” – mondotta a képviselő.

 

Khudyakov szerint a projekt nem lesz annyira drága, mint a francia idegenlégió, a havi fizetés például egy közlegény esetében 1OOO euró alatt lenne. Az oroszországi “idegenlégiós” ugyanazt a szintű juttatást és jogot kapná, mint a hivatalos orosz hadsereg tagja, kivéve hogy 6 év légiós szolgálat után orosz állampolgárságot kapna bónuszba, mondta el az ajánlását a törvényhozási képviselő.

 

A terv kiötlője hangsúlyozza az idők sürgetését, különösen a “hybrid hadviselés” tekintetében, ami más országok által már működő elv. Ez (hybrid hadviselés) azt jelenti, hogy például adott ország -mint megbízó- magán katonai csapatokat küld valahová, akiket egy cég alkalmaz, de a megbízó ország fizet nekik a szolgáltatásért, pontosabban a magán katonaságot alkalmazó cégnek fizetnek a munkáért, vagy például Franciaország a saját idegenlégiójával operál így, a hivatalos francia sereg kihagyásával, különösen Afrikában.

 

A margó szélére:

Az orosz seregben, ha egy külföldi személy bár nem orosz állampolgár, de van neki állandó tartózkodási engedélye akkor gond nélkül szolgálhat. A jelöltnek 18 és 3O év közöttinek kell lennie, középfokú iskolát végzett, és sikeres orosz nyelvvizsgát tett legyen – ez előírás. A Tádzsikisztánba telepített 2O1-es gyalogsági hadosztály legénysége így például döntő részt tádzsik állampolgár, speciális megállapodással az orosz seregben.

Az orosz törvényhozók már korábban javasolták, hogy annak érdekében ,hogy a hadsereg vonzóbb legyen a külföldiek számára, adjanak állampolgárságot a szolgáló külföldieknek, viszont ez a javaslat még nem került törvbényjavaslati szakaszba hogy beterjeszthető legyen a törvényhozás elé.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Trump: most azonnal véget kell vetni az ukrajnai konfliktusnak

Donald Trump volt amerikai elnök kijelentette, hogy az ukrajnai konfliktusnak "most azonnal véget kell vetni", megismételve azt, hogy kész 24 órán belül elérni a...

Kép: az ukrán ENSZ delegáció, nem ukrán, hanem orosz tolmácsot hallgat

Dmitrij Poljanszkij, Oroszország ENSZ-missziójának helyettes vezetője egy képet osztott meg a Twitteren, amely látszik, hogy az ukrán delegáció orosz tolmácsot hallgatva vesz részt az...

Der Spiegel: Németország leszállította a 18 Leopard 2 harckocsit Ukrajnának

A német kormány által Kijevnek ígért Leopard 2 harckocsikat leszállították Ukrajnának - írja a Der Spiegel magazin saját forrásaira hivatkozva. Mintegy két hónappal azután, hogy...
spot_img

Videó