2022, augusztus 9.
28.9 C
Budapest
21.1 C
Moszkva
Array

Saját idegenlégiót hozna létre Oroszország?

Egy Liberális Demokrata párti törvényhozó azt javasolja, hogy hozzanak létre military alakulatokat speciálisan idegen nemzetiségű személyzettel a radikális extremista csoportok általi fenyegetettség ellen, mint az iszlám állam a közel-keleten.

Roman Khudyakov képviselő arra kérte a Honvédelmi Minisztériumot és az oroszok vezette Kollektív Biztonsági Szerződés Szervezetét (mi ez? Az Oroszországi Föderáció, Kazahsztán, Kirgizisztán, Üzbegisztán, Tádzsikisztán, Azerbajdzsán és Örményország. A szerződés célja: egy egységes védelmi térség létrehozása által garantálni az aláíró államok biztonságát és szuverenitását mind a külső, mind a belső veszélyekkel szemben) hogy vizsgálják meg egy katonai alakulat felállítását, mely független lehetne az orosz hadseregtől, és úgy működne , mint a francia idegenlégió.

 

“A francia idegenlégióban 136 országból vannak szerződéses katonák és egyetlen francia állampolgárnak se kell meghalnia háborúban. Miért kéne hát a mi katonáinknak meghalniuk? Így vagy úgy nekünk válaszolnunk kell a modern, mai kihívásokra – legyen az globális biztonsági kihívás, vagy a terrorizmus jelentette veszély” – mondta Khudaykov egy interjújában, amit az Izvestia nevű újságnak adott.

 

Elmondta, hogy az iszlám állam nevű terrorcsoport fenyegetései a közelmúltban nagyon is komolyan veendők és reálisak és ha a hatóságok meg akarják állítani a terroristákat, akkor jobb, ha ezt Oroszország határain kívül teszik meg, az orosz reguláris katonaság közvetlen részvételének mellőzésével.

 

“A légió állománya lehetne például tádzsikok és üzbégek közül, a parancsnokok és instruktorok pedig orosz katonatisztek lennének. Mi ezt már csináljuk Tádzsikisztánban, mert minden kadétjuk orosz katonai iskolákban tanul. Elég tapasztalatunk és forrásunk van” – mondotta a képviselő.

 

Khudyakov szerint a projekt nem lesz annyira drága, mint a francia idegenlégió, a havi fizetés például egy közlegény esetében 1OOO euró alatt lenne. Az oroszországi “idegenlégiós” ugyanazt a szintű juttatást és jogot kapná, mint a hivatalos orosz hadsereg tagja, kivéve hogy 6 év légiós szolgálat után orosz állampolgárságot kapna bónuszba, mondta el az ajánlását a törvényhozási képviselő.

 

A terv kiötlője hangsúlyozza az idők sürgetését, különösen a “hybrid hadviselés” tekintetében, ami más országok által már működő elv. Ez (hybrid hadviselés) azt jelenti, hogy például adott ország -mint megbízó- magán katonai csapatokat küld valahová, akiket egy cég alkalmaz, de a megbízó ország fizet nekik a szolgáltatásért, pontosabban a magán katonaságot alkalmazó cégnek fizetnek a munkáért, vagy például Franciaország a saját idegenlégiójával operál így, a hivatalos francia sereg kihagyásával, különösen Afrikában.

 

A margó szélére:

Az orosz seregben, ha egy külföldi személy bár nem orosz állampolgár, de van neki állandó tartózkodási engedélye akkor gond nélkül szolgálhat. A jelöltnek 18 és 3O év közöttinek kell lennie, középfokú iskolát végzett, és sikeres orosz nyelvvizsgát tett legyen – ez előírás. A Tádzsikisztánba telepített 2O1-es gyalogsági hadosztály legénysége így például döntő részt tádzsik állampolgár, speciális megállapodással az orosz seregben.

Az orosz törvényhozók már korábban javasolták, hogy annak érdekében ,hogy a hadsereg vonzóbb legyen a külföldiek számára, adjanak állampolgárságot a szolgáló külföldieknek, viszont ez a javaslat még nem került törvbényjavaslati szakaszba hogy beterjeszthető legyen a törvényhozás elé.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

- Hirdetés - spot_img

FRISS

UKRÁN VÁLSÁG

Az orosz cirkálórakéták megsemmisítették a HIMARS és M777-es lőszerraktárt Uman közelében

Orosz cirkálórakéták megsemmisítettek egy raktárt, amelyben lövedékeket tárolta az amerikai HIMARS és M777-es ágyúkhoz a cserkaszi régióban - közölte az orosz védelmi minisztérium újságírókkal. "Nagy...

Ukrajna leállította az EU-ba irányuló olajszállításokat

Ukrajna leállította az orosz kőolaj tranzitját Magyarországra, Csehországba és Szlovákiába - írja a RIA Novosztyi. "A Transnyefty megerősítette, hogy az Ukrtransznafta augusztus 4-én leállította az...

Az ukrán Kraken neonáci alakulat elvesztette harcképességét az orosz katonai csapások után

Az ukrán Kraken neonáci alakulat az orosz katonai csapások következtében elvesztette harcképességét - közölte az orosz védelmi minisztérium. "Az ukrán nacionalisták Harkov irányában lévő ideiglenes...