2023, szeptember 21.
24 C
Budapest
19.8 C
Moszkva

Légibombát találtak Belgorodba, amiért 3 ezer embert evakuálnak a környékről

Mintegy háromezer embert evakuálnak Belgorodban a tűzszerészek által felfedezett légibomba miatt – közölte Vjacseszlav Gladkov kormányzó a Telegram-csatornáján.

“A Salandin utcán végzett művelet, amelyet a tűzszerészeink hajtottak végre, <…> eredményesnek bizonyult – egy bombát találtak a lakóépületek közvetlen közelében” – mondta videoüzenetében.

A kormányzó szerint a tűzszerészek úgy döntöttek, hogy a bombát a gyakorlótéren hatástalanítják.

“Az operatív parancsnokság úgy döntött, hogy 200 méteres körzetben 17 lakóházat evakuálnak. Az előzetes adatok szerint ez több mint háromezer embert jelent” – tette hozzá Gladkov.

Elmagyarázta, hogy az embereket szükségszállásokra viszik, ahol mindent megkapnak, amire szükségük van. Erre a célra akár 90 járművet is felkészítettek. Minden épület, ahonnan az embereket evakuálják, rendőri védelem alatt marad.

Belgorodban önkormányzati szinten, a régióban pedig regionális szinten rendkívüli helyzetet, valamint szövetségi szintű vészhelyzetet hirdettek – mondta Gladkov.

Valentyin Demidov belgorodi polgármester pontosította, hogy két gyülekezőpontot szerveznek a lakosok számára.

“Jelenleg a városi közigazgatás 50 munkatársa házról házra jár, hogy tájékoztasson a műveletről <…> Az ideiglenes gyűjtőpontokon meleg ételt, orvosi és pszichológiai segítséget nyújtanak” – tette hozzá.

Április 20-án este robbanás rázta meg Belgorodot, amely hatalmas krátert hagyott maga után. A robbanás megrongálta egy szomszédos lakóház üvegezését és több parkoló autót, valamint villanyoszlopokat. Három ember megsérült, egyikük nem volt hajlandó kórházba menni.

A védelmi minisztérium szerint az incidens egy Szu-34-es vadászrepülőgépből történő téves lőszer kilövés eredménye volt.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Kreml: jelenleg nincs alapja a tárgyalások megkezdésének

Oroszország kész diplomáciai megoldást keresni az ukrajnai konfliktusra, de egyelőre nincs alapja a tárgyalások megkezdésének - közölte a Kreml sajtófőnöke. "Egyre gyakrabban hallani a 'tárgyalások'...

Ukrajna energetikai infrastruktúrája került tűz alá

Az ukrajnai Rivne energetikai infrastruktúrája tűz alá került, a Rivnenszkij járás egy része áram nélkül maradt - jelentette Vitalij Koval, a Rivne terület közigazgatás...

Lengyelország leállítja az Ukrajnába irányuló fegyverszállításokat

Lengyelország nem fog többé fegyvereket szállítani az ukrán hadseregnek - jelentette ki Mateusz Morawiecki miniszterelnök, hozzátéve, hogy Varsó inkább saját biztonságára összpontosít. A döntést...
spot_img

Videó