2023, március 21.
14.1 C
Budapest
5 C
Moszkva

Robbanások Iránban – dróntámadás érte az országot a védelmi miniszter szerint

Iránt drónokkal támadták meg – állította vasárnap a védelmi minisztérium. Az egyik eszközt egy légvédelmi rendszer lőtte le, míg a másik kettő “védelmi csapdába esett és felrobbant”.

“A sikertelen támadás nem követelt emberéletet, és kisebb károkat okozott” – állt a minisztérium közleményében, amelyet az IRNA állami médium idézett.

“A támadás nem érintette létesítményeinket és küldetésünket… és az ilyen vakmerő intézkedések nem lesznek hatással az ország előrehaladásának folytatására” – tette hozzá, anélkül, hogy részleteket közölt volna arról, hogy Teherán kit tart felelősnek a támadásért.

Iszfahán tartomány kormányzóhelyettese a hadsereg közleménye előtt arról számolt be, hogy a robbanás “a védelmi minisztérium egyik központjában” történt. A helyi hatóságok közölték, hogy senki sem sérült meg.

Korábban az iráni közösségi média országszerte hangos robbanásokról számolt be.

A hír a Teherán nukleáris programja miatt Izraellel szemben megnövekedett feszültségek közepette érkezett. Irán tagadja azokat az izraeli vádakat, amelyek szerint atomfegyverek kifejlesztését tervezi. Bár több közel-keleti médium is arról számolt be, hogy Izrael katonai műveletet indított Irán ellen, az izraeli kormány és hadsereg még nem adott ki hivatalos nyilatkozatot.

Január 28-án Északnyugat-Iránban is robbanás történt egy olajkitermelő üzemben a kelet-azerbajdzsáni tartománybeli Azarshahr városában.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Scholz: a Nyugatnak fel kell készülnie egy hosszú távú konfliktusra Ukrajnában

A Nyugatnak fel kell készülnie egy hosszú távú konfliktusra Ukrajnában - figyelmeztetett Olaf Scholz német kancellár. Azt jósolta, hogy a harcok befejezése után a...

Putyin: a kínai terv alapja lehet a rendezésnek

Vlagyimir Putyin orosz elnök kedden hivatalos megbeszélésre fogadta kínai kollégáját, Hszi Csin-pinget a Kremlben. Az elnök a megbeszélést követően a Peking által nemrégiben előterjesztett...

A britek gyengített uránt tartalmazó lövedékeket adnak Ukrajnának

Az Egyesült Királyság "gyengített uránt tartalmazó páncéltörő lövedékeket" küld Ukrajnának - írja a Declassified UK. Annabel Goldie védelmi miniszter tegnap közölte ezt a Lord Hylton...
spot_img

Videó