2023, október 3.
20.7 C
Budapest
12.7 C
Moszkva

Riasztották az orosz légierőt, mert egy NATO gép közelítette meg az orosz határt a Balti-tenger felett

Egy orosz Szu-27-es vadászgép kísért egy német járőrgépet a Balti-tenger felett – közölte a védelmi minisztérium a Telegram-csatornán. A légi célpontot ma észlelték az orosz államhatárhoz közeledve.

“A Nyugati Katonai Körzetben szolgálatot teljesítő légvédelmi erők egyik Szu-27-es vadászgépe a levegőbe emelkedett, hogy azonosítsa a légi célpontot és megakadályozza az államhatár megsértését. Az orosz vadászgép személyzete a légi célpontot a német haditengerészet R-3C Orion bázisú járőrgépeként azonosította” – olvasható a közleményben.

A pilóták nem engedték meg az orosz határ megsértését – a német repülőgép visszafordult, majd a Szu-27-es visszatért a bázisára.

A minisztérium hangsúlyozta, hogy a vadászgép személyzete a feladatot a semleges vizek feletti térhasználat nemzetközi szabályainak megfelelően hajtotta végre: nem keresztezett semmilyen légi útvonalat, és nem tette lehetővé a német repülőgép veszélyes megközelítését.

Mint arról Szergej Sojgu védelmi miniszter október végén beszámolt, tavaly 30 százalékkal nőtt a NATO felderítő és taktikai bevetéseinek száma Oroszország határai közelében az előző évhez képest.

Az orosz vadászgépek rendszeresen repülnek, hogy távolabb kísérjék az észak-atlanti szövetség országainak katonai repülőgépeit, amelyek megpróbálják megközelíteni az ország határait. Leggyakrabban a Fekete-tenger és a Balti-tenger felett jelennek meg.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Politico: az EU nem adhatna több fegyvert Ukrajnának a saját készleteiből

Az Európai Unió országai már nem adhatnak fegyvert Ukrajnának a saját készleteikből anélkül, hogy veszélyeztetnék saját biztonságukat - írja a Politico című amerikai lap...

Ukrajna levette az OTP Bankot a vállalati halállistájáról és kötelezte az orosz piac elhagyására

Levette az OTP Bankot a nemzetközi háborút finanszírozó vállalatok listájáról az Ukrán Nemzeti Korrupciómegelőzési Ügynökség (NAZK) - jelentette be az ügynökség hétfőn a honlapján. A...

Az EU nem tudja feloldani az Ukrajnának szánt 5 milliárd eurós katonai támogatást

Az EU fontolóra vesz egy 5 milliárd eurós katonai segélycsomagot Ukrajnának 2024-re - jelentette ki Josep Borrell, az unió külpolitikai vezetője hétfőn Kijevben. Magyarország...
spot_img

Videó