2023, március 31.
10.2 C
Budapest
0.4 C
Moszkva

Reznyikov: Ukrajna reméli, hogy tavasszal már használhatja a nyugati harckocsikat

Az ukrán fegyveres erők valószínűleg tavasszal kezdik el használni a nyugati harckocsikat a harctéren – mondta Olekszij Reznyikov védelmi miniszter a kanadai CBC televíziós csatornának adott vasárnapi interjújában.

“Remélem, hogy valószínűleg tavasszal elkezdjük használni őket” – mondta. A miniszter szerint az ukrán hadsereg legalább két harckocsizászlóaljat kíván kialakítani a nyugati országok által ígért szállítmányokból, amelyeket “az ellentámadás folytatására” használnak majd.

Reznyikov reményét fejezte ki, hogy a nyugati országok a jövőben is szállítanak tankokat Kijevnek.

Szerinte a tankok ígérete “nem a történet vége, ez csak a történet kezdete”.

Január 25-én az amerikai hatóságok bejelentették, hogy 31 darab M1 Abrams harckocsit kívánnak szállítani Kijevnek. Németország viszont közölte, hogy 14 Leopard 2 harckocsit küld az ország készleteiből, és lehetővé teszi más nemzetek számára a páncélozott katonai járművek átadását.

Boris Pistorius német védelmi miniszter a Focus Online január 26-i beszámolója szerint azt mondta, hogy a Leopard 2 harckocsikat még március vége előtt elküldik Ukrajnának.

Január 25-én Norvégia és Szlovákia is hangot adott azon szándékának, hogy harckocsikat küldjön Kijevbe. Korábban az Egyesült Királyság, Lengyelország és Franciaország hatóságai jelentették be, hogy harckocsikat szállítanak Ukrajnának.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Lavrov: a nyugati országok közvetlen részvevő az Oroszország elleni háborúnak

A nyugati országok közvetlen résztvevői az Oroszország elleni háborúnak - mondta Szergej Lavrov külügyminiszter a Prensa Latina kubai hírügynökségnek adott interjújában. "Nem tűrhetjük tovább a...

Amerikai támogatásért cserébe Horvátország 14 helikoptert küld Ukrajnának

Horvátország tizenkét Mi-8 és két Mi-8T típusú szovjet-orosz gyártmányú közepes szállító helikoptert küld Ukrajnának - ezt Mario Banozic védelmi miniszter erősítette meg csütörtökön, a...

Kuleba: a régóta várt ukrán ellentámadás nem lesz sorsdöntő, de ettől még támogassák Ukrajnát

Az Ukrajna által már nagyon várt ellentámadás nem tekinthető sorsdöntő pillanatnak az Oroszországgal fennálló konfliktusban - jelentette ki Dmitro Kuleba kijevi külügyminiszter, aki felszólította...
spot_img

Videó