2023, december 5.
-0.1 C
Budapest
-9.8 C
Moszkva

Reznyikov: jövő nyáron győzünk és a NATO keleti pajzsa leszünk, folytatjuk a Krím elleni támadásokat

Olekszij Reznyikov ukrán védelmi miniszter ígéretet tett arra, hogy továbbra is támadják az orosz célpontokat a Krímben, köztük a Krími hidat, mondván, hogy a csapások csökkentik Moszkva harcképességét a kijevi erők ellen.

Reznyikov a CNN-nek adott, hétfőn sugárzott interjúban tette a kijelentéseit, azzal érvelve, hogy a híd és más krími célpontok megtámadása segítene ukrán életeket menteni.

“Normális taktika, hogy tönkreteszed az ellenséged logisztikai vonalait, hogy megállítsd a lehetőségeket, hogy több lőszerhez, üzemanyaghoz, élelemhez jusson, és így tovább” – mondta. “Ezért fogjuk ezeket a taktikákat alkalmazni ellenük”.

Ukrán ügynökök többször célba vették az oroszországi Krími hidat, amely összeköti a Krímet a Krasznodari területen lévő Taman-félszigettel. A legutóbbi támadás, amelyet a múlt héten hajtottak végre két tengeri drónnal, megölt egy Belgorodi területen élő házaspárt, és megsebesítette 14 éves lányukat. Vlagyimir Putyin orosz elnök a kijevi rezsim újabb terrortámadásaként ítélte el az incidenst.

Az orosz erők válaszul légicsapásokat indítottak Odessza katonai célpontjai, köztük a város fekete-tengeri kikötője ellen. Látszólag figyelmen kívül hagyva azt a tényt, hogy az ukrán Kercsi-szoros elleni támadásnak csak civilek voltak az áldozatai, Reznyikov azt mondta, hogy az odesszai csapások azt bizonyítják, hogy Oroszország “terrorista állam”. Hozzátette: “Megpróbálták megmagyarázni, hogy ez válasz a területükön történt néhány robbanásra, de ők civilek ellen harcolnak. Ezért nevezem őket fosztogatóknak, erőszaktevőknek és gyilkosoknak”.

Reznyikov azt is állította, hogy Ukrajna fokozhatja az orosz haditengerészeti erők elleni támadásokat a Fekete-tengeren. Az elégtelen légvédelmet és a halálos orosz aknamezőket okolta az ukrán erők elakadásáért a jelenlegi ellentámadásban, amely a múlt hónapban kezdődött, de nem sikerült áttörni Moszkva védelmi vonalait.

Reznyikov mindazonáltal azt jósolta, hogy Ukrajna jövő nyárra legyőzi az orosz erőket, megnyitva ezzel az utat Kijev előtt, hogy 2024 júliusában új NATO-tagként felvegyék. “A győzelem után, azután a NATO érdeke lesz, mert a NATO valódi keleti pajzsává vagy Európa keleti pajzsává váljunk” – mondta.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

WaPo: Kijev és Washington egymást hibáztatja az ellentámadás kudarcáért

Amerikai és brit tisztek segítettek megtervezni az ukrán tavaszi-nyári ellentámadást, és biztosították az összes kért járművet, de Kijev úgy döntött, hogy háromfelé osztja erőit...

Csoportos dróntámadást hiúsított meg az orosz légvédelem a Krím és az Azovi-tenger felett

Meghiúsították az ukrán erők a dróntámadásokra tett kísérletét több célpont ellen. Az orosz légvédelem 22 pilóta nélküli légi járművet lőtt le, további 13-at pedig...

Fehér Ház: az Egyesült Államok kifogyott a pénzből Ukrajna számára

A Fehér Ház sürgős felhívást intézett a törvényhozókhoz, hogy hagyjanak jóvá további támogatásokat Ukrajnának, mondván, hogy az ország "majdnem kifutott az időből", mivel az...
spot_img

Videó