2023, szeptember 21.
24 C
Budapest
19.8 C
Moszkva

Antonov: az USA továbbra is támogatja a kijevi kormány terrorista terveit

Az amerikai kormányzat továbbra is támogatja a kijevi kormány terrorista terveit, és olyan katonai segélyeket küld, amelyek csak még több halált és szenvedést okoznak – jelentette ki szerdán Anatolij Antonov, Oroszország amerikai nagykövete.

“Washington intézkedései, amely továbbra is fegyverekkel pumpálja ukrán bábjait, túlmutatnak az erkölcsön és a józan észen. Az Egyesült Államok Ukrajna önzetlen jótevőjeként igyekszik feltüntetni magát. Képmutatóan beszél az ország ‘megsegítéséről’. Manipulálja a közvéleményt, elrejtve politikájának valódi céljait” – fogalmazott az orosz diplomata a nagykövetség hivatalos Telegram-csatornáján közzétett nyilatkozatában.

Az amerikai terveket kommentálva, miszerint újabb, 400 millió dollár értékű katonai segélycsomagot szállítanak Kijevnek, Antonov így folytatta: “Az egyetlen dolog, amire az Egyesült Államok törekszik, az a még több emberi szenvedés és halál. Biztosak lehetünk benne, hogy az amerikai adófizetők zsebéből dollármilliárdokkal fizetett rakéták és lőszerek városokat tesznek majd tönkre, fel nem robbant lőszerekkel szennyezik be a mezőket és csonkítanak meg”.

“Miután rálépett a háború útjára, Washington képtelen megállni. Ahelyett, hogy józanul értékelnék a történéseket, a helyi stratégák szponzorálják a kijevi bűnözők terrorista terveit. Például, hogy folytassák a támadásokat a Krími híd ellen, amely nem katonai létesítmény, mert már régóta nem szolgál az orosz fegyveres erők ellátására” – tette hozzá.

“Hány amerikai Bradley-nek kell még leégnie ahhoz, hogy az amerikai vezetés végre rájöjjön, hogy a hazánk harctéren való legyőzésére tett kísérletek csak egy dologhoz vezetnek – a ruszofóbok dicstelen vereségéhez”.”

Az amerikai kormány kedden jelentette be, hogy újabb, 400 millió dolláros katonai segélycsomagot nyújt Ukrajnának. Ez további lőszereket tartalmaz majd a Patriot légvédelmi rendszerekhez, a NASAMS és a HIMARS rendszerekhez, valamint 32 Stryker páncélozott személyszállító járművet, csőből indítható, optikailag követhető, drótvezetésű (TOW) rakétákat, Javelin és más páncéltörő rendszereket és rakétákat, Hydra-70 repülőgép rakétákat, Hornet pilóta nélküli légi rendszereket és több mint 28 millió lőszert és gránátot kézifegyverekhez.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Lengyelország figyelmeztette az ukrán oligarchákat

A lengyel védelmi miniszter az ukrán oligarchákat okolta a gabonaszállítások körüli jelenlegi vitáért, és azt mondta, nem engedhető meg, hogy Kijev a lengyel piacon...

Kreml: jelenleg nincs alapja a tárgyalások megkezdésének

Oroszország kész diplomáciai megoldást keresni az ukrajnai konfliktusra, de egyelőre nincs alapja a tárgyalások megkezdésének - közölte a Kreml sajtófőnöke. "Egyre gyakrabban hallani a 'tárgyalások'...

Ukrajna energetikai infrastruktúrája került tűz alá

Az ukrajnai Rivne energetikai infrastruktúrája tűz alá került, a Rivnenszkij járás egy része áram nélkül maradt - jelentette Vitalij Koval, a Rivne terület közigazgatás...
spot_img

Videó