2023, január 27.
0.7 C
Budapest
-3.6 C
Moszkva

Reuters: Oroszország ötödével növelte olajexportját Ázsiába

Oroszország mintegy ötödével növelte az ázsiai országokba irányuló olajexportot a nagy keleti kikötőből, Kozminóból – jelentette szerdán a Reuters az ügyet ismerő személyekre hivatkozva.

A létesítmény közel található Nahodka városához, amely a regionális fővárostól, Vlagyivosztoktól mintegy 80 kilométerre délre található.

A hírügynökség szerint az orosz Transznyefty napi 70 ezer hordóval növelte a fő ázsiai olajútvonalán, a Kelet-Szibéria–Csendes-óceán kőolajvezetéken (ESPO) keresztül Kozminóba szivattyúzott nyersolaj mennyiségét. A Transznyefty állítólag kémiai adalékanyagokat használt az olajáramlás felgyorsítására – mondták a meg nem nevezett források.

Pontosították, hogy a további szállítások lehetővé teszik Kozmino számára, hogy az elkövetkező hónapokban mintegy 900 000 hordó/napra növelje a teljes töltést az idén eddig átlagosan 750 000 hordó/nap körüli értékről. A Kozmino 2021-ben a jelentések szerint mintegy 720 000 bpd (35,1 millió tonna) töltött be naponta.

A Kozminón keresztül történő ESPO olajexport az előrejelzések szerint júliusban minden idők legmagasabb, mintegy 880 000 bpd értékét éri el – mondta két forrás. Az ESPO csővezeték, amely az oroszországi szibériai olajmezőket köt össze Kozminóval és a kínai vevőkkel szárazföldi úton, összkapacitása 1,64 millió bpd.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Orbán Viktor: azonnali tűzszünet kell

Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön a Karmelita kolostorban kötetlen beszélgetésen fogadta a Mathias Corvinus Collegium (MCC) nemzetközi médiakonferenciájának külföldi előadóit, Orbán Balázs politikai igazgatóval, az...

A kritikus infrastruktúrát ért súlyos károkról számoltak be Ukrajnában a mai rakétacsapások után

Ukrajnában a rakétacsapások energetikai létesítményeket rongáltak meg az ország középső, déli és délnyugati régiókban - közölte az Ukrenergo a Telegram-csatornáján. "A Dnyipropetrovszk régióban az egyik...

Szijjártó: háborús retorika helyett a béketeremtésre kellene fókuszálni

A nemzetközi közösségnek háborús retorika helyett a béketeremtésre kellene fókuszálnia, az ukrajnai fegyveres konfliktus elhúzódását, eszkalációját kockáztató intézkedések helyett mielőbb párbeszédre lenne szükség -...