2022, július 1.
36.9 C
Budapest
22.1 C
Moszkva

Reuters: Oroszország ötödével növelte olajexportját Ázsiába

Oroszország mintegy ötödével növelte az ázsiai országokba irányuló olajexportot a nagy keleti kikötőből, Kozminóból – jelentette szerdán a Reuters az ügyet ismerő személyekre hivatkozva.

A létesítmény közel található Nahodka városához, amely a regionális fővárostól, Vlagyivosztoktól mintegy 80 kilométerre délre található.

A hírügynökség szerint az orosz Transznyefty napi 70 ezer hordóval növelte a fő ázsiai olajútvonalán, a Kelet-Szibéria–Csendes-óceán kőolajvezetéken (ESPO) keresztül Kozminóba szivattyúzott nyersolaj mennyiségét. A Transznyefty állítólag kémiai adalékanyagokat használt az olajáramlás felgyorsítására – mondták a meg nem nevezett források.

Pontosították, hogy a további szállítások lehetővé teszik Kozmino számára, hogy az elkövetkező hónapokban mintegy 900 000 hordó/napra növelje a teljes töltést az idén eddig átlagosan 750 000 hordó/nap körüli értékről. A Kozmino 2021-ben a jelentések szerint mintegy 720 000 bpd (35,1 millió tonna) töltött be naponta.

A Kozminón keresztül történő ESPO olajexport az előrejelzések szerint júliusban minden idők legmagasabb, mintegy 880 000 bpd értékét éri el – mondta két forrás. Az ESPO csővezeték, amely az oroszországi szibériai olajmezőket köt össze Kozminóval és a kínai vevőkkel szárazföldi úton, összkapacitása 1,64 millió bpd.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Kövess minket a Telegramon!

Exkluzív tartalmakért csatlakozz Telegram csatornánkra!

Ajánló

- Hirdetés - spot_img

FRISS