2022, december 2.
2.6 C
Budapest
-11.6 C
Moszkva

Reuters: magasabb árakra várnak a spanyol partoknál az LNG-t szállító hajók

Több, cseppfolyósított földgázzal (LNG) megrakott hajó, amelyek Spanyolország partjainál köröznek, valószínűleg november végéig ott maradnak, mert várják, hogy az európai gázárak tovább emelkedjenek – jelentette szerdán a Reuters iparági forrásokra hivatkozva.

A spanyol partoknál hetek óta torlódás alakult ki az LNG-tankerekkel, amelyek arra várnak, hogy kirakodhassák rakományukat. Spanyolország büszkélkedhet az Európai Unió legnagyobb LNG-tárolóival.

A partoknál lévő LNG-feltorlódás a beszállítók kereskedelmi stratégiájának része lehet, mivel a hajók az árak emelkedéséig várnak a kirakodással – mondták iparági források a Reutersnek.

A földgáz ára június óta a legalacsonyabb szinten van Európában, egy hét alatt 28%-kal csökkent, részben a normálisnál magasabb hőmérséklet és a magas készletszintek miatt, mivel az EU gáztárolói már csaknem 95%-ban megteltek – írja a Rystad Energy.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Kreml: a NATO továbbra is háborúra kényszeríti Kijevet

A NATO továbbra is háborúra kényszeríti Kijevet - jelentette ki Dmitrij Peszkov orosz elnöki szóvivő újságíróknak csütörtökön az észak-atlanti szövetség bukaresti külügyminiszteri tanácskozását értékelve. "A...

Több település felszabadításáról számolt be az orosz katonai szóvivő

Települések felszabadításáról számolt be a donyecki régióból szerdán az orosz hadvezetés, valamint a helyi közigazgatás két vezetője. Igor Konasenkov altábornagy, az orosz védelmi minisztérium szóvivője...

Lengyelországban ki kell fizetniük a lakhatás díját az ukrán menekülteknek

Az Oroszországgal fennálló konfliktus miatt Lengyelországba menekült ukránoknak jövőre fizetniük kell a lakhatásukért és az élelmezésükért - jelentette be a varsói kormány. A lengyel hatóságok...