2024, március 2.
11.1 C
Budapest
1.5 C
Moszkva

Reuters: magasabb árakra várnak a spanyol partoknál az LNG-t szállító hajók

Több, cseppfolyósított földgázzal (LNG) megrakott hajó, amelyek Spanyolország partjainál köröznek, valószínűleg november végéig ott maradnak, mert várják, hogy az európai gázárak tovább emelkedjenek – jelentette szerdán a Reuters iparági forrásokra hivatkozva.

A spanyol partoknál hetek óta torlódás alakult ki az LNG-tankerekkel, amelyek arra várnak, hogy kirakodhassák rakományukat. Spanyolország büszkélkedhet az Európai Unió legnagyobb LNG-tárolóival.

A partoknál lévő LNG-feltorlódás a beszállítók kereskedelmi stratégiájának része lehet, mivel a hajók az árak emelkedéséig várnak a kirakodással – mondták iparági források a Reutersnek.

A földgáz ára június óta a legalacsonyabb szinten van Európában, egy hét alatt 28%-kal csökkent, részben a normálisnál magasabb hőmérséklet és a magas készletszintek miatt, mivel az EU gáztárolói már csaknem 95%-ban megteltek – írja a Rystad Energy.

Támogasd a donyecki gyerekeket!

Oroszországban élő nemzeti érzelmű magyarok és anyaországi segítőik közreműködésével támogathatod a donyecki gyerekeket.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Le Monde: Franciaország azt tervezi, hogy katonákat telepít Ukrajnába

A francia kormány azt tervezi, hogy közvetlenül Ukrajnába küld egy kisebb katonai erőt, amely a kijevi fegyveres erők kiképzőjeként és Moszkva "elrettentéseként" szolgálna -...

Lavrov: ha Austin a NATO-orosz konfliktus veszélyéről beszél, az azt jelenti, hogy az USA-nak van terve erre

Lloyd Austin amerikai védelmi miniszter azzal, hogy kijelentette, hogy a NATO és Oroszország egymás ellen harcolhat, ha Ukrajna vereséget szenved, bebizonyította, hogy az USA-nak...

Erdogan: nem kapott elég támogatást a török békekezdeményezés az orosz-ukrán konfliktus lezárására

Az orosz-ukrán konfliktus békés megoldására irányuló török kezdeményezések a támogatás hiánya miatt nem jártak sikerrel - mondta Recep Tayyip Erdogan török elnök az antalyai...
spot_img

Videó