2022, december 9.
4.3 C
Budapest
-4 C
Moszkva

Reuters: az USA földgázhiánnyal küzd, Európának se jut belőle

A Reuters elemzése szerint az Egyesült Államokban a palagáztermelők küzdenek a növekvő hazai és nemzetközi földgázigény kielégítéséért.

A jelentés arra a következtetésre jutott, hogy a vártnál melegebb nyár és az alternatív energiaforrások hiánya miatt az ország készletei a szezonális átlag alatt maradtak.

Hozzátették, hogy a gázárak emelkedése ellenére sincsenek a készletek szintjének javulására utaló jelek.

A legfrissebb adatok azt mutatták, hogy a Permian Shale-medencében, amely az USA teljes gázkitermelésének mintegy 12%-át adja, és a Permian-medencében a fúrótornyok száma két egymást követő héten keresztül csökkent. “A kevesebb fúrás kevesebb társított gázt jelent, amelyet hozzá lehet adni az országos összesítéshez” – jelentette a hírportál.

Miközben az amerikai energiavállalatok rekordmennyiségben exportálnak cseppfolyósított földgázt (LNG) Európába, az utóbbi időben olyan felhívások jelentek meg, hogy csökkentsék ezeket a szállításokat, hogy biztosítsák az amerikai piac ellátását.

“Mivel mind Európában, mind az Egyesült Államokban közeleg a fűtési szezon, és mindkét helyen sokan használnak gázt fűtésre, a gáz árkilátásai a fogyasztók szempontjából nem tűnnek túl jónak” – írta a Reuters.

A jelentés megjegyezte, hogy nem valószínű, hogy az amerikai gázárak az európai szintek közelébe emelkednek, “de néhány évvel ezelőtthöz képest, amikor a gáz olcsó volt, mert bőségesen volt belőle, 300%-kal emelkedtek”.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Putyin: korábban kellett volna lépnünk, de bíztunk a minszki megállapodásokban

Oroszországnak korábban kellett volna lépnie az ukrajnai helyzetben, de abban reménykedtünk, hogy békésen rendeződik - mondta Vlagyimir Putyin kirgizisztáni látogatását követő sajtótájékoztatón. "Úgy tűnik, későn...

Putyin: a Nyugat a gyarmatává tette Ukrajnát, az ukránokat pedig ágyútölteléknek használják

A nyugati országok gyarmatukká tették Ukrajnát, az ukrán népet pedig ágyútölteléknek használják Oroszország ellen - jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök a Sanghaji Együttműködési...

Irán az Ukrajnába küldött ellenőrizetlen fegyverszállítmányok miatt bírálta a Nyugatot

Az Ukrajnának nyújtott nyugati katonai segítség csak bonyolítja a konfliktust - állította csütörtökön az iráni külügyminiszter. Irán többször hangoztatta az aktív semlegesség álláspontját az...