2023, április 2.
14 C
Budapest
7.5 C
Moszkva

Rekordszámú orosz hadihajó tart Szíria felé

Oroszország a szíriai hadműveletek kezdete óta a legnagyobb számú hadihajót vezényelt a térségbe és megerősítette az országban található két katonai támaszpontjának védelmét is.

A védelmi intézkedésekre azért volt szükség, mert Moszkva attól tart, hogy a Washington vezette koalíció támadásra készül a szíriai kormányerők ellen, amely azt követően veszi majd kezdetét, hogy brit szakértők útmutatásával egy megrendezett vegyifegyver-támadást hajtanak végre civilek ellen Idlíb tartományban.

Jelenleg két tengeralattjáró és legalább tíz felszíni hadihajó tartózkodik a Földközi-tengeren. A legtöbbjük, mint például az Admiral Grigorovics és az Admiral Esszen fregatt nagy hatótávolságú rakétával van felszerelve, melyekről kép is készült, ahogy áthalad Boszporuszon.

Oroszország jelentős haditengerészeti erőket irányított a Földközi-tengerre, amelyek modern cirkálórakétákkal vannak felszerelve – nyilatkozta Oana Lungescu NATO szóvivő a Haaretz izraeli napilapnak.

Nem fogunk spekulálni az orosz flotta szándékáról, de az fontos, hogy a térség valamennyi szereplője önmérsékletet tanúsítson és tartózkodjon attól, hogy az amúgy is katasztrofális humanitárius helyzet tovább fokozódjon Szíriában – mondta.

Az elmúlt három évben a szíriai kormányerők (orosz légi támogatással) visszaszerezték az irányítást az ország nagy része felett, visszaverve az Iszlám Államot és egyéb fegyveres csoportokat. Már zajlanak az előkészületek a fegyveres lázadók utolsó bástyája ellen Idlib tartomány északi részén.

Moszkva idén májusban jelentette be, hogy fenntartja haditengerészeti jelenlétét Szíriában, hogy megakadályozza a legyőzött Iszlám Állam és egyéb fegyveres csoportok újjáéledését.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Videó: orosz tűzörvény zúdul az ukrán állásokra a Szvatovo-Kremenna fronton

Az orosz Központi Katonai Körzet egységei folytatják offenzívájukat a frontvonalon Szvatovo-Kremenna közelében. Az orosz páncélos csoportok támadása előtt rakéta-sorozatvetők, tarackok és harckocsik tűzörvénye zúdul az...

Kim Jodzsong: Kijevet nukleáris katasztrófa fenyegeti azzal, hogy azt hiszi, legyőzheti Oroszországot

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hazája jövőjével játszik, amikor atomfegyverek után kutat - jelentette ki szombaton Kim Jodzsong, Kim Dzsongun észak-koreai vezető befolyásos testvére a...

Védelmi miniszter: Németország nem tud több harckocsit adni Ukrajnának

Németország nem engedheti meg magának, hogy további harckocsikat adjon Ukrajnának - jelentette ki szombaton Boris Pistorius, az ország védelmi minisztere. Megjegyzései azután hangzottak el, hogy...
spot_img

Videó