2023, március 29.
2.1 C
Budapest
4.7 C
Moszkva
Array

Reklámok nélkül, de ismét sugároz Oroszországban a CNN

Ismét sugároz a CNN amerikai hírtelevízió Oroszországban – jelentette be szerdán a tulajdonos cég, a Turner Broadcasting. A tévé adásait a Trikolor TV kábeltelevíziós társaság vette fel csomagjába. A műsorban azonban nincs reklám, mint ezt a hatályos orosz törvény előírja – közölte a tulajdonos képviselője.

Január 1-je óta Oroszországban tilos a fizetős televíziókban reklámot sugározni. A törvényt tavaly júniusban fogadta el az orosz törvényhozás. Az orosz médiahatóság, a Roszkomnadzor márciusban adta ki a tíz évre szóló új sugárzási engedélyt a CNN-nek, három hónappal azt követően, hogy a hírtelevízió kivonult Oroszországból.

A CNN, illetve a hírcsatornát működtető Turner Broadcasting System Europa médiacég tavaly novemberben jelentette be, hogy kivonul az országból, s a hírtelevízió adását december 31-ig lehetett fogni. Egyes hírek szerint a CNN a médiaszabályozási környezet megváltozása miatt távozott az orosz piacról, mások viszont az orosz-amerikai kapcsolatok elhidegülésével hozták összefüggésbe a cég döntését.

A hét minden napján folyamatos, 24 órás híradással jelentkező CNN 1983-ban nyitotta meg oroszországi képviseletét, és 1991-től ingyenesen sugározta adását a műholdas Kozmosz-TV-hez tartozó “24-es csatornán”. A hírtévé később, 1998. január 1-jétől a fizetős kábeltévés és műholdas szolgáltatókhoz tért át.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Először jelentette GDLSB okosbomba megsemmisítését az orosz védelmi tárca

Először tett említést GLSDB (rakétameghajtóval ellátott földi indítású precíziós bomba) lelövéséről keddi hadijelentésében az orosz védelmi minisztérium. Az Egyesült Államok idén januárban jelentette be, hogy...

USA: nincs értelme fejlett drónokat adni Ukrajnának, mert nincs esélyük az orosz légvédelemmel szemben

Az Egyesült Államok nem látja értelmét annak, hogy átadja Ukrajnának az MQ-9 Reaper felderítő és csapásmérő drónokat, mert azoknak nincs esélyük az orosz légvédelmi...

DNR: orosz kézre került a bahmuti színesfémüzem is

Az orosz erők szinte teljesen megtisztították az ipari övezetet, amelyen a bahmuti (Artyomovszk) színesfém-feldolgozó üzem (AZOM) található - közölte Gyenisz Pusilin, a nagyrészt orosz...
spot_img

Videó